Je jedno, zda si potrpíte na maso, nebo se mu vyhýbáte, velikonoční nádivka je pro masožrouty i vegetariány symbolem Velikonoc více než kraslice a pomlázka. Základem všech nádivek jsou housky či rohlíky (případně bílý toastový chléb), které by měly být alespoň den staré. Proto doporučuji příslušný počet rohlíků skrýt na nějaké místo, kde nehrozí, že vám je hladoví členové rodiny spořádají dříve, než je stihnete zpracovat do nádivky.
Na Velikonoce také více dbám na kvalitu vajec, která kupuji. Máte-li čas, skočte si pro farmářská z volného chovu, pokud ne, hledejte v supermarketu ta z chovu halového s podestýlkou. Bývají větší a uvnitř krásně žlutá, proto dodají nádivce krásnou barvu. Stejně tak na Velikonoce kupuji plnotučné, nejlépe farmářské mléko. Na nádivce se prostě nemá šetřit. Témeř do všech nádivek patří také něco zeleného. Nezoufejte, že ve městě nemáte po ruce čerstvé kopřivy. Můžete je nahradit i petrželkou nebo pažitkou. A pokud si potrpíte na exotičtější chutě, zkuste třeba koriandr.
Takže velikonočnímu nadívání zdar a vybírejte z našich receptů.