Co s velikonočními vajíčky: 10 skvělých receptů, na kterých si pochutnáte | Pro ženy | Blesk.cz

Co s velikonočními vajíčky: 10 skvělých receptů, na kterých si pochutnáte

6. dubna 2015 | 14:00

Sotva se odbude velikonoční poledne, začne si řada hospodyněk lámat hlavu s tím, co si počne s tolika vejci natvrdo. Připravily jsme pro vás recepty, které vnesou světlo do tradiční šedi vajíčkových pomazánek. Vyzkoušejte třeba vaječnou tlačenku či efektní vaječné chuťovky.

Pokud natvrdo uvařená vejce budete skladovat v lednici při teplotě mezi 5 až 10 stupni Celsia, budou použitelná až 10 dní. Jestliže je však máte na misce v kuchyni, snězte je co nejdřív. A rozhodně se vejci nepřecpávejte. Podle odborníků můžou zdraví lidé jíst bez obav o své zdraví jen průměrně tři vejce týdně! A to včetně těch, která jsou obsažena v potravinách, tedy třeba v pečivu a těstovinách.

A pamatujte, abyste měli skutečně pořádně uvařená vejce natvrdo, musíte je začít vařit už ve studené vodě, nikoliv až ve vroucí. Jestliže jste zvyklí vajíčka dávat do hrnce až ve chvíli, kdy voda bublá, pak se pravděpodobně často setkáváte s tím, že vám praskají. Proto je vždy vařte ve studené a přikryjte pokličkou.

Autor: kok