Ochutnejte ty nejlepší pomazánky: Rybičkovou nebo pivní
Jak vykouzlit rychlou večeři nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu? Zvolte pomazánky! Jsou skvělé a jejich příprava vám zabere pár minut.
Rybičková
...Autor: Shutterstock1 konzervu sardinek v oleji
100 g másla
50 g lučiny
1 lžičku dijonské hořčice
1 jarní cibulku
2 lžíce nasekané pažitky
sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
Lučinu smíchejte s trochou oleje z rybiček, přidejte změklé máslo, hořčici, nasekanou jarní cibulku, vidličkou rozmačkané sardinky a pažitku. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte na na suché pánvi opečených plátcích bagety.
Mrkvová
...Autor: Shutterstock100 g mrkve
30 g celeru
špetku kari koření
1 lžičku citronové šťávy
1/2 lžičky dijonské hořčice
100 g změklého másla
30 g žervé
1 lžičku cukru
sůl
Postup:
Mrkev a celer nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte žervé, máslo, koření, hořčici, citronovou šťávu a vše dobře promíchejte. Pomazánku nakonec podle potřeby osolte. Podávejte s opečenými tousty.
Ředkvičková
...Autor: Shutterstock1 svazek ředkviček
100 g másla
50 g měkkého tvarohu
1 lžíci jogurtové majonézy
1 lžíci nasekané řeřichy
sůl
Postup:
Do misky dejte nahrubo nastrouhané ředkvičky. Přidejte máslo, tvaroh a majonézu, osolte. Vše dobře promíchejte. Pomazánkou potřete opečené tousty a ozdobte nasekanou řeřichou.
Hermelínová
...Autor: Shutterstock1 hermelín
100 g másla
1 jarní cibulku
30 g lučiny
pár lístků máty a bazalky
1/2 lžičky šťávy z limetky
bílý pepř, sůl
Postup:
Lučinu promíchejte s nadrobno nakrájeným hermelínem, přidejte šťávu z limetky, nasekané bylinky a jarní cibulku. Nakonec vmíchejte změklé máslo. Pomazánku dochuťte bílým pepřem a solí. Potřete tousty a pomazánku dozdobte zelenou natí jarní cibulky.
Pivní pomazánka
...Autor: Shutterstock100 g másla
80 g pivního sýra
50 g tvarohu
1 lžíci tmavého piva
1 malou cibuli
1 feferonku
sůl, pepř
Postup:
Pivní sýr rozmačkejte v misce vidličkou. Přidejte tvaroh a máslo. Pak vmíchejte do pomazánky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou feferonku. Přidejte pivo, promíchejte a nakonec dochuťte solí a pepřem.