Ochutnejte ty nejlepší pomazánky: Rybičkovou nebo pivní | Pro ženy | Blesk.cz

Ochutnejte ty nejlepší pomazánky: Rybičkovou nebo pivní

  • Udělejte si tu nejlepší pomazánku!
    13. dubna 2014 | 06:00

    Jak vykouzlit rychlou večeři nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu? Zvolte pomazánky! Jsou skvělé a jejich příprava vám zabere pár minut.

  • Rybičková

    ...
    Budete potřebovat:

    1 konzervu sardinek v oleji

    100 g másla

    50 g lučiny

    1 lžičku dijonské hořčice

    1 jarní cibulku

    2 lžíce nasekané pažitky

    sůl, čerstvě mletý pepř

     

    Postup:

    Lučinu smíchejte s trochou oleje z rybiček, přidejte změklé máslo, hořčici, nasekanou jarní cibulku, vidličkou rozmačkané sardinky a pažitku. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte na na suché pánvi opečených plátcích bagety.

  • Mrkvová

    ...
    Budete potřebovat:

    100 g mrkve

    30 g celeru

    špetku kari koření

    1 lžičku citronové šťávy

    1/2 lžičky dijonské hořčice

    100 g změklého másla

    30 g žervé

    1 lžičku cukru

    sůl

     

    Postup:

    Mrkev a celer nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte žervé, máslo, koření, hořčici, citronovou šťávu a vše dobře promíchejte. Pomazánku nakonec podle potřeby osolte. Podávejte s opečenými tousty.

  • Ředkvičková

    ...
    Budete potřebovat:

    1 svazek ředkviček

    100 g másla

    50 g měkkého tvarohu

    1 lžíci jogurtové majonézy

    1 lžíci nasekané řeřichy

    sůl

     

    Postup:

    Do misky dejte nahrubo nastrouhané ředkvičky. Přidejte máslo, tvaroh a majonézu, osolte. Vše dobře promíchejte. Pomazánkou potřete opečené tousty a ozdobte nasekanou řeřichou.

  • Hermelínová

    ...
    Budete potřebovat:

    1 hermelín

    100 g másla

    1 jarní cibulku

    30 g lučiny

    pár lístků máty a bazalky

    1/2 lžičky šťávy z limetky

    bílý pepř, sůl

     

    Postup:

    Lučinu promíchejte s nadrobno nakrájeným hermelínem, přidejte šťávu z limetky, nasekané bylinky a jarní cibulku. Nakonec vmíchejte změklé máslo. Pomazánku dochuťte bílým pepřem a solí. Potřete tousty a pomazánku dozdobte zelenou natí jarní cibulky.

  • Pivní pomazánka

    ...
    Budete potřebovat:

    100 g másla

    80 g pivního sýra

    50 g tvarohu

    1 lžíci tmavého piva

    1 malou cibuli

    1 feferonku

    sůl, pepř

     

    Postup:

    Pivní sýr rozmačkejte v misce vidličkou. Přidejte tvaroh a máslo. Pak vmíchejte do pomazánky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou feferonku. Přidejte pivo, promíchejte a nakonec dochuťte solí a pepřem.

Autor: pil
Diskuse ke článku
.