Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Osvěžte se nejlepšími světovými saláty. Zasytí a nepřidají na váze!

11. července 2013 | 15:40

Máte hlad a chuť na něco dobrého? Poradíme vám, jak si během chvilky připravit jeden z trojice nejlepších salátů, které se podávají v předních světových restauracích.

Caprese

Suroviny (na 3 porce):

...
Autor: Shutterstock


200 g mozarelly
3 rajčata
3 lžíce černých oliv
pár snítek čerstvé bazalky
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl


Postup:
Mozarellu a omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na plochý talíř, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a olivami, posypeme troškou pepře, případně soli a zakápneme olivovým olejem. Salát podáváme vychlazený.

Doba přípravy: 5 minut

 

Waldorf

Suroviny (na 4 porce):

...
Autor: Shutterstock


4 zelená jablka
200 g vařeného celeru
2 stonky řapíkatého celeru
ledový salát
4 lžíce vlašských ořechů
trošku citronové šťávy
4 lžíce čerstvé majonézy
4 lžíce husté kysané smetany
mletý bílý pepř
sůl


Postup:
Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s celerem pokrájíme na kousky a promícháme. Z majonézy, smetany, citronové šťávy, soli a bílého pepře vyšleháme dresink a vmícháme ho do zeleninové směsi. Na talíře rozložíme omyté listy salátu, přidáme směs s dresinkem a ozdobíme vlašskými ořechy.


Doba přípravy: 10 minut

 

Caesar

Suroviny (na 4 porce):

...
Autor: Shutterstock


římský salát
100 g křupavých krutonů
100 g parmazánu
2 žloutky
lžička cukru
lžíce vinného octa
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř


Postup:
V misce vyšleháme žloutky s octem, hořčicí a cukrem, podle chuti přidáme sůl a pepř a postupně zašleháme olivový olej. Salátové listy omyjeme, osušíme, rozdělíme na malé kousky a rozložíme na talíře, pokapeme dresinkem, ozdobíme krutony a hoblinami parmazánu a podáváme.


Doba přípravy: 15 minut

Autor: Olga Trešlová