Připravte si domácí nanuky bez nebezpečných éček | Pro ženy | Blesk.cz

Připravte si domácí nanuky bez nebezpečných éček

21. června 2013 | 12:00

Osvěžte se v parném dnu skvělou ledovou pochoutkou: naučíme vás, jak si doma připravit výborné nanuky z čerstvého ovoce.

Ovoce v ledu

Suroviny:
300 g čerstvého ovoce (meloun, jahody, borůvky, ananas)
150 g krupicového cukru
150 ml vody
lžička citronové šťávy

nanuky

Postup:
Vodu svaříme s cukrem, až se rozpustí, směs necháme vychladnout, pak do ní vmícháme lžičku citronové šťávy.

Do plastových tvořítek na nanuky dáme na drobné kousky pokrájené ovoce, zalijeme cukrovým sirupem, přidáme dřívka a vložíme do mrazničky. Necháme do druhého dne ztuhnout.
Doba přípravy: 30 minut

Jahody se smetanou

Suroviny:
400 g čerstvých jahod
200 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru

nanuky
Postup:
Omyté a osušené jahody pokrájíme na menší kousky, většinu rozmačkáme a smícháme se smetanou a cukrem. Pak do směsi vmícháme kousky jahod, směsí naplníme malé sklenky, přidáme plastové tyčky a dáme na 24 hodin zmrazit.

Před podáváním sklenky namočíme do horké vody a jahodové nanuky vyklopíme.
Doba přípravy: 15 minut

Kiwi nanuky
nanuky

Suroviny:
400 g oloupaných kiwi
100 g třtinového cukru
lžička limetkové šťávy
trochu vody

Postup:
Stranou si odložíme 2 kiwi, zbytek ovoce rozmixujeme s cukrem, limetkovou šťávou a cukrem. Do formiček na nanuky vložíme kolečka kiwi a doplníme rozmixovanou kaší. Přidáme dřívka a vložíme do mrazničky. Necháme do druhého dne ztuhnout.

Náš tip: Nanuky můžeme připravit také z jiného ovoce, například ananasu, jahod nebo meruněk, případně udělat pruhované z více druhů ovoce, každou vrstvu necháme ztuhnout a teprve pak přidáváme další ovoce.
Doba přípravy: 20 minut

Autor: ot
Klíčová slova: nanuk, ovoce, osvěžení, léto
Diskuse ke článku
.