Úterý 22. října 2024
Svátek slaví Sabina, zítra Teodor
Oblačno 16°C

Nosil ji Elton John, české celebrity i Putin. Proč se bizarní trend šusťákovek vrací do módy?

Video se připravuje ...
Nosil ji Elton John i české celebrity. Proč se bizarní trend šusťákovek vrací do módy?
VIDEO: Prostě fenomén!
22. října 2024 | 06:00

Devadesátky přinesly celou řadu nezapomenutelných a tak trochu bizarních módních trendů - ponožky v sandálech, fialová saka, účes mullet neboli “vpředu byznys, vzadu párty”, široké pruhované kravaty a mnohé další. Jedním z těch nejvíc nezapomenutelných kousků jsou jednoznačně šusťákové bundy, které měly v 80. a v 90. letech v oblibě zahraniční i české osobnosti. Proč byly šusťákovky tak oblíbené a z jakého důvodu začínají být znovu v módě?

Bláznivé barevné kombinace

V každé správné devadesátkové šatní skříni se nacházela alespoň jedna šusťáková bunda s bláznivou barevnou kombinací, někdy doplněná i kalhotami ze stejného materiálu. Šusťákovka se stala jakousi módní ikonou devadesátých let. V úvodu článku se můžetete podívat na novou video-reportáž právě o šusťákovkách, tedy o jednom z prvních módních trendů, který k nám po revoluci ze Západu dorazil.

Nosil ji Elton John, české celebrity i Putin. Proč se bizarní trend šusťákovek vrací do módy?
Autor: People, Profimedia

Spousta lidí se v posledních letech nechává ovlivnit influencery a módními návrháři a šusťákovku do svého šatníku po dvaceti letech znovu zařazují. Naštěstí jsou bundy už mnohem prodyšnější a celkově příjemnější než v předchozích dekádách.

Čeká nás návrat šusťákových bund? Takto se sešla partička osobností při křtu knihy Jeden kopeček šmoulový od Marie Doležaové.
Autor: Červený koberec

Na celé VIDEO o fenoménu šusťákovkých bund se podívejte v úvodu článku!

Autor: Johana Fundová, Prostě fenomén