Pátek 13. září 2024
Svátek slaví Lubor, zítra Radka
Zataženo, déšť 12°C

Retro bizár týdne: Jaromír Jágr a jeho nejšílenější outfity z devadesátek!

20. srpna 2024 | 05:00

Jaromír Jágr, legendární český hokejista, je známý nejen svými sportovními výkony, ale také svým výrazným módním stylem a nezapomenutelným účesem. Jágrův styl z 90. let byl typický pro tehdejší sportovce a popkulturní ikony, kombinoval sportovní prvky s ležérní módou a často se inspiroval aktuálními trendy. Jeho styl je dodnes inspirací pro milovníky retro módy. 

Účes "Na Jágra" neboli takzvaný mullet

Jestli je nějaký pojem opravdu spjatý s devadesátkami, pak je to rozhodně účes "na Jágra". Střih, kdy jsou vlasy po stranách a na temeni krátké a vzadu delší, u nás hokejista jednoznačně proslavil. Účes alá „vpředu byznys, vzadu párty“ byl v 90. letech hitem a Jaromíra Jágra kopírovala většina mužů. Jestliže ještě před pár lety při vzpomínce na tento sestřih lidem cukaly koutky a vzpomínaly na něj spíš jako na bizár, dnes je opět velmi populární, a to hlavně mezi ženami. 

VIDEO: Uzlinka z Pelíšků po 25 letech! Jak vzpomíná na natáčení? 

Video se připravuje ...
Uzlinka z Pelíšků po 25 letech! Jak vzpomíná na natáčení? • VIDEO: Prostě fenomén!

Vysoké džíny a upnutá tílka

Hokejový talent a účes však nebylo to jediné, čím Jaromír Jágr v devadesátkách vynikal. Nelze opomenout také jeho módní styl. Vysoké džíny, mikina zastrčená do kalhot, baseballová bunda a tradiční mokasíny, které v té době nosil snad úplně každý, patřily mezi jeho oblíbené modní kousky.

Autor: profimedia.cz

Nechyběla ani tílka, bundy s logy týmů NHL, trička s logy sportovních týmů nebo kožená bunda. Vše doplněno o výrzané zlaté šperky. Jágrův styl byl kombinací sportovní a ležérní módy s důrazem na komfort a praktické využití, přesto vždy nosil aktuální módní trendy.

Autor: profimedia.cz

Návrat do minulosti

Sám občas rád zavzpomíná na devadesátá léta a fanoušky potěší nějakým retro snímkem. „Nedávno jsem tu dával post, jak jsem se za tu dobu, co hraji hokej vlastně změnil. Psal jsem o pokroku v technologiích, ale zapomněl jsem ještě na jednu oblast. Oblečení. Tenkrát jsme si s Martinem mysleli, že jsme top. Alespoň já tak teda stojím. Trochu se móda od té doby změnila. Co myslíte?“ uvedl pod snímkem, na kterém pózuje s hokejovým kolegou Martinem Strakou v retro džínách. 

Ty nejbizarnějí Jágrovy outfity si prohlédněte v GALERII v úvodu článku!

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén