Úterý 8. října 2024
Svátek slaví Věra, zítra Štefan / Sára
Oblačno 17°C

Kateřina Kašparová: Z Novy odešla po drsné facce od Obzinové. Čím se živí dnes?

8. října 2024 | 06:00

Zajímá vás, co dnes dělá oblíbená moderátorka TV NOVA Kateřina Kašparová? Od vzniku první české komerční televize před 30 lety, kdy moderovala noční zpravodajský pořad Právě dnes, se dost změnila. Pojďte si připomenout, proč tehdy z televize odešla a zjistěte, čemu se nyní věnuje.

Nešťastná rvačka a boj o odškodné

Tvář televize NOVA působila hned od vzniku televize na obrazovkách jako politická zpravodajka. Patřila mezi divácky oblíbené osobnosti, které ovšem celý život proplouvají mnohými skandály. Jedním z nejvýraznějších byla její rvačka s kolegyní Jitkou Obzinovou. V roce 1998 ji prý Obzinová měla napadnout v maskérně během přípravy na natáčení. Co se tehdy přesně stalo, dodnes nikdo neví. Podle pozdějších slov Kateřiny Kašparové dala Obzinová moderátorce drsnou facku a poté s ní ještě nelítostně praštila o dveře, až spadla na zem. Důvodem prý měly být výroky Kašparové o Obzinové a jejím kolegovi šéfovi zpravodajství Janu Vávrovi. Kašparová si měla pouštět pusu na špacír o jejich domnělém románku.

Autor: Foto: P. Machan, D. Malík, J. Tůma

Kateřina Kašparová si ze rvačky odnesla vážná zranění. Měla pohmožděnou krční páteř, rameno a lehčí otřes mozku. Musela neprodleně vyhledat lékařskou pomoc, poté odešla na dvouměsíční neschopenku. Podle verze Obzinové ovšem známá tvář TV NOVA svá zranění jen záměrně přehrávala. Která z mediálních osobností má pravdu, se veřejnost s jistotou asi nikdy nedozví. Jisté je, že Kašparová, dostala nakonec z televize výpověď, a to i přesto, že si drsný fyzický souboj nezačala.

O něco později se Kašparová rozhodla, že fyzické napadení a následný vyhazov z TV NOVA jenom tak nenechá a rozhodla se soudit o odškodné. S televizí Nova se soudila dohromady osm let, soud o ušlý plat nakonec vyhrála. Údajně si díky tomu přišla na několik milionů korun. Nejvíce však bývalou televizní zpravodajku potěšil fakt, že jí dal soud za pravdu. Moderátorka se následně rozhodla podnikat, začala se věnovat mediálnímu koučingu a nějaký čas (mezi roky 2001–2005) dělala manažerku houslistovi Pavlu Šporclovi, u čehož ovšem také nevydržela, kvůli údajné neshodě na finančním ohodnocení.

Video se připravuje ...
Slavná bitka na Nově! Kateřina Kašparová o Jitce Obzinové: Dala mi facku jako dělo a mrskla se mnou o dveře • VIDEO: David Turek, Daniel Kristl

Tragická ztráta přítele

Kateřina musela překonávat překážky nejenom v práci, ale především také v soukromí, když ji postihla tragická ztráta, které přihlížela. Stala se svědkyní vraždy svého přítele. V roce 1999 byl její partner, bývalý policista URNY L. K. násilně zabit přímo před jejíma očima, z čehož si odnesla silné trauma, se kterým se léta marně vyrovnávala. Nakonec se ale z celé události oklepala a v kariéře nabrala nový směr.

Nasadila poker-face

S bývalým manželem si poté Kašparová otevřela Hospůdku U splavu v České Kanadě a vypadalo to, že se vydá zcela novým směrem. Ani u toho ovšem nezůstala. S manželem se rozvedla, a po seznámení s novým partnerem Petrem v roce 2010 se seznámila i se světem pokeru a karbanictví, které jí zůstalo doposud. „Naučil mě hrát poker (přítel, pozn. red.) a já tomu úplně propadla. Podařilo se mi uspět v několika zajímavých turnajích. Je to koníček, který tak člověka občas i živí,“ vyprávěla známá televizní hvězda pro web ahaonline.cz

Autor: Česká televize, ara

V roce 2013 se Kašparová na čas vrátila také k televizní práci na TV Barrandov, kde spolupracovala na tvorbě pořadu Bez cenzury, který moderoval investigativní novinář, publicista a politik Radek John.

V současnosti se Kateřina věnuje nejen práci v médiích, ale zapojuje se také do charitativních činností. I přes mnohé rány osudu zůstává usměvavá novinářka silná a optimistická. Sama vydává od roku 2012 časopis jménem HAF & MŇAU, který je určený pro majitele a milovníky koček a psů, jehož výtěžek putuje na pomoc potřebným. Kromě hazardu, který je jí spíše koníčkem, se tedy známá televizní osobnost v současnosti věnuje naplno pomoci zvířátům a vrátila se k práci v médiích.

NA FOTOGRAFIE ZNÁMÉ MODERÁTORKY SE PODÍVEJTE DO GALERIE.

Autor: Tereza Brožová, Prostě fenomén