Středa 25. září 2024
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno 20°C

7 životních milníků Terezy Pergnerové. Co ji přimělo najít správnou cestu?

  • Tereza Pergnerová
    25. září 2024 | 06:00

    Oblíbená moderátorka Tereza Pergnerová neměla v životě zrovna na růžích ustláno. Dlouhé roky se potýkala s drogovou závislostí a nepřízní osudu. Vše ale nakonec pomocí vnitřního odhodlání a síly vůle zvládla. Dnes je spokojenou matkou dvou odrostlých dětí, oslavila padesátku, je šťastná ve vztahu a nadále se věnuje moderování, čeká ji totiž premiéra nové vztahové reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, která se natáčela na Filipínách.

    Které životní milníky Terezu Pergnerovou nejvíce zasáhly a ovlivnily? Podívejte se na jejich výčet!

  • 1/7: Moderování pořadu Čágo, bélo, šílenci

    Autor: ČSFD

    Tereza Pergnerová studovala konzervatoř, kterou však nedokončila. Začínala v rádiu, ale raketový start její popularity nastal v roce 1994, kdy dostala šanci moderovat hudební pořad ESO. Právě ten je neodmyslitelně spjat s jejím jménem i rozpustilým pozdravem Čágo, bélo, šílenci, jímž častovala své sledující. Eso moderovala čtyři roky v kšiltovce na hlavě a lacláčích. V té době už ale byla závislá na drogách. 

  • 2/7: Profetování 15 milionů korun

    Autor: Profimedia

    V 90. letech brala Tereza Pergnerová drogy. Vyzkoušela ledacos a i když v roce 1995 natočila dokument o své závislosti na pervitinu, později se zase k drogám vrátila a skončila na heroinu. Jak sama přiznala, v průběhu let si prošla několika léčebnami, profetovala 15 milionů korun a jen díky vysokému honoráři –  3,5 miliony korun nafotila v roce 2002 pornografické fotografie pro pánský časopis Leo, aby měla peníze na drogy. V té době už měla dvouletého syna Samuela a moc nemyslela na to, jak se na tohle jednou bude její syn dívat. 

  • 3/7: Smrt táty

    Autor: Profimedia

    V roce 2001 zemřel známý textař a scénárista Eduard Pergner, s nímž Tereza neměla vyřešený vztah. Mnohokrát se nechala slyšet, jak byl její otec na ni tvrdý a vystupoval vůči ní kriticky, nedostávalo se jí od něj uznání. V době jeho nečekaného odchodu byla Tereza závislá na heroinu a nemohla se tak s tátou ani smířit, ani rozloučit. Všechno si v sobě zpracovala až později a dnes již dokáže ke svému tátovi najít úctu, moudrost a pochopení. 

  • 4/7: Narození syna v nejméně vhodné době

    Autor: profimedia.cz

    Nečekané těhotenství závislé Tereze Pergnerové poněkud zkomplikovalo život. V listopadu roku 2000 porodila syna Samuela, přičemž si porod nechala natáčet a veřejně vysílat. V té době byla závislá na drogách a její syn tím pádem také. Závislosti se jí podařilo zbavit až o pár let později.  

    „Léky na zlo i na duši nikde nekoupíme, ty si nosíme každý v sobě a někdy je to jejich hledání delší a komplikovanější. Jak bylo řečeno, já jsem to zvládla a mám za sebou spoustu let čistého života, kdy jsem postupně nacházela sama sebe. Je to o tom, aby člověku samotnému se sebou bylo dobře, aby si rozuměl, sám si kladl i nepříjemné otázky a sám si na ně odpovídal. Život není přece jen o zlých věcech, je především o radosti, lásce k němu i sobě samému a k druhým. Tím já teď žiji,“ prohlásila Tereza před několika lety. 

  • 5/7: Comeback v reality show VyVolení

    Autor: ČSFD

    Velký comeback po vyléčení z drogové závislosti se Tereze podařil v roce 2005, kdy dostala šanci moderovat pořad VyVolení. V té době vychovávala malého Samuela, byla čistá a oficiálně vdaná za Dalibora Korejse, i když už spolu nežili a na Terezu čekaly další lásky. Syna si však musela vybojovat zpět do péče a ještě před rokem čelila obvinění z podávání pervitinu jiné osobě, za což jí hrozila podmínka. Ve třetí řadě Vyvolených už ale čekala svou dcerku Natálku s novým partnerem a blýskalo se na lepší časy. Také musela být na sebe opatrná a nějakou dobu i strávila v nemocnici kvůli komplikacím v těhotenství. 

  • 6/7: Konečně šťastná rodina

    Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl Foto CNC: Marek Pátek, Martin Hykl, Pavel Machan

    Zdá se, že Tereza Pergnerová konečně našla rodinné štěstí s partnerem Jiřím Chlebečkem, s nímž má dceru Natálku, která se narodila v roce 2008. Rok 2008 byl pro Terezu vůbec výrazným milníkem: narodila se jí dcera, rozvedla se s Daliborem Korejsem, s nímž už celé roky nežila a mohla si tak naplno užívat šťastný vztah s otcem své dcery Jiřím Chlebečkem, se kterým je dodnes.  

  • 7/7: Emoce v přímém přenosu

    Autor: Instagram

    Tereza Pergnerová, vždy se srdcem na dlani, moderovala pořady, které v divácích vzbuzovaly emoce. Ať už to byly různé vztahové reality show, VyVolení, Mise nový domov, Farma a mnohé další. I když po vyléčení z drogové závislosti a novém životě s dcerkou a partnerem uvažovala o tom, že si dodělá maturitu a vystuduje práva, nakonec u moderování zůstala. V minulosti se ale objevila i v několika filmech a seriálech. Momentálně se mohou diváci těšit na novou vztahovou reality show natáčenou na Filipínách, a to Honeymoon – líbánky k nepřežití. Vysílat ji bude Prima. 

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén
Diskuse ke článku
.