Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Jak se daří chůvě Goldě, která Ivetě Bartošové pomáhala s výchovou Artura?

13. srpna 2024 | 06:00

Paní Zlata Dvořáková s přezdívkou Golda (70) byla svého času chůvou malého Artura, syna tragicky zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48). A to nejen chůvou, ale i rodinnou přítelkyní a důvěrnicí. Iveta pro ni byla jako dcera, její syn Artur jako vnuk. Obě ženy se však před lety nerozešly zrovna v dobrém. Co se tehdy stalo a jak paní Golda vzpomíná na dobu, kdy vychovávala malého Artura a byla ještě součástí Ivetina života? A co dělá Golda dnes?

Rozeštval je Ivetin nový manžel Jirka Pomeje

Rodinná přítelkyně a Arturova chůva Golda byla na dlouhou dobu součástí domácnosti Ivety Bartošové. Věděla o všem, ale byla diskrétní. Záleželo jí na Ivetě i malém Arturovi, pro něhož byla druhou matkou nebo by se dalo říct, že milující babičkou. Také Ivetu brala jako svou dceru a byla jí velkou oporou v těžkých životních chvílích. Vše se změnilo v okamžiku, kdy do života slavné zpěvačky vstoupil herec Jiří Pomeje (†54). Ten si rozhodně nepřál, aby chůva tolik zasahovala do jejich společného života.

Autor: Profimedia

V roce 2008 se konala opulentní svatba Ivety Bartošové a Jiřího Pomejeho. V té době se obě ženy pohádaly a Golda byla nucena odejít. Podle všeho Iveta Goldu vinila z toho, že vynáší soukromé informace novinářům. Dokonce padlo obvinění, že Golda Ivetu okradla, když si odvezla z Arturova pokoje dětský nábytek pro svého vnuka. Jak později chůva vysvětlovala, šlo pouze o nedorozumění a nejvíce vodu čeřil Jiří. 

"Nemám tam už co dělat."

„Před Vánoci jsem měla doladit nějakou smlouvu na koncert, který se konal hned začátkem příštího roku. Jirka se na mě podíval a dal mi jasně najevo, ať už se o tyto věci nestarám, že teď už je to jeho parketa. Přišlo by mi logické, kdybych se to dozvěděla od Ivety, která mě zaměstnávala. Rozhodla jsem se tedy, že když mě ve všem nahrazuje Jirka, nemám tam už co dělat, a napsala jsem Ivetě, že končím,“ uvedla paní Golda pro magazín Blesk. Iveta jí tehdy sdělila, že ji to mrzí, ale že ji chápe. Nakonec ještě nastal problém s nábytkem, kdy Iveta údajně skříňku s komodou z Arturova pokoje Goldě věnovala, ale vzápětí jí vyčetla, když si ji odvezla.

Autor: archiv
 

Zhrzená Golda se stáhla do ústraní

Tehdy se v médiích řešilo, že Golda krade a padala na její hlavu nejrůznější obvinění. Zda za to skutečně Iveta mohla, se vlastně neví, ale jisté bylo, že jejich přátelství byl na nějakou dobu konec.

Golda se cítila zneuznaná poté, co toho tolik pro rodinu udělala, že v roce 2010 ve spolupráci s bulvárním novinářem Davidem Zápalem vydala knihu s názvem Iveto, sbohem, kde se snažila sdělit čtenářům a fanouškům Ivety pravdu. To byla ještě Iveta naživu a nikdo netušil, že za čtyři roky skočí v Uhříněvsi pod vlak, a to zrovna v den narozenin svého manžela Josefa Rychtáře. 

Autor: archiv

Pro Ivetu zapaluje svíčku

Zlatu Dvořákovou smrt Ivety velice zasáhla a každého 29. dubna pro ni zapaluje svíčku. Tvrdí, že s Ivetou se usmířila a všechno si vyříkaly, nadále ji v době jejího života alespoň na dálku přátelsky podporovala a dlouhou dobu pak vinila Josefa Rychtáře i média z její tragické smrti. Jak uvedla pro média, byla by velmi ráda v kontaktu s dnes již dospělým Arturem Štaidlem, který je pro ni stále jako milovaný vnuk, ale ten o ni žádný zájem nejeví. 

Artura stále touží kontaktovat

„Bolí to, ale snažím se to pochopit. Artur si musel prožít obrovské trauma a možná ho řeší tak, že nechce mít vůbec nic společného s lidmi, kteří by mu připomínali mámu,“ domnívala se Golda, když vypovídala v rozhovoru pro deník Blesk. V těžkých životních chvílích, například když v roce 2021 zemřel jeho otec Ladislav Štaidl, chtěla Artura kontaktovat, ale nakonec to ve strachu z odmítnutí neudělala. 

Autor: archiv

Artura však více než deset let neviděla, naposledy v červenci 2013, kdy na základě setkání zorganizovaného Josefem Rychtářem, přijela do Uhříněvsi, aby narovnala vztahy s Ivetou. V té době strávila ještě krátký čas s tehdy šestnáctiletým Arturem, když jeho mámu odvezl Josef Rychtář do nemocnice, kde podstoupila operaci žaludečních vředů. Tohle však bylo naposledy, kdy Golda Ivetu i Artura viděla…

A co dělá paní Golda dnes? Zdá se, že stále čeká na Artura. „Nechávám na něm – když se ozve, budu šťastná…, a pokud se objeví, otevřu mu láskyplně náruč!“ sdělila médiím. 

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén