Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

7 boubelek, pro které jsme měli vždy slabost: Tyto slavné ženy si nás získaly velkým srdcem!

  • 7 boubelek, pro které jsme měli vždy slabost
    17. června 2024 | 06:00

    Mají velké nejen tělo, ale i duši. Tak by se daly popsat slavné české a zahraniční boubelky, které se svým fanouškům nesmazatelně vepsaly do paměti. Kterých sedm z nich se nejspíš bude těšit z přízně tisíců obdivovatelů už napořád? Pojďte si je společně s námi prohlédnout!

  • 1/7: Halina Pawlowská

    Autor: P. Machan, M. Hykl

    Moderátorka Banánových rybiček Halina Pawlowská, která vždy uměla přijít s nějakou dobře míněnou, trefnou a zároveň vtipnou radou, si diváky získala svým sebevědomým vystupováním i upřímností. Stále veselá a dobře naladěná spisovatelka, příležitostná herečka a moderátorka vzbuzuje dojem, že si poradí snad v každé situaci. A právě její bezprostřednost a příznačný klid a vyrovnanost jsou vlastnosti, které na ní její fanoušci obdivují, a také důvodem proč ji vyhledávají.

    Podle některých navíc v poslední době oblíbená dáma plných křivek výrazně zhubla. To ale ona sama popírá s tím, že se nijak nezměnila a odpovídá na to s vtipem sobě vlastnímJá jsem nezhubla. Jenom se to píše. Nezměnila jsem oblékání, nic na sobě nepozoruji. Ale možná se fotografové konečně naučili fotit a není to z podhledu. Takže nejlepší recept na hubnutí je dobrý fotograf. Ostatně už i selfie lidé lépe umějí. Když se fotí seshora, tak je člověk drobnější,“ svěřila se známá umělkyně.

  • 2/7: Helena Růžičková

    Autor: Profimedia

    Helenu Růžičkovou si mnoho lidí pamatuje jako jednu z nejlepších českých komediálních hereček. Mimořádný komický talent předvedla například v pohádce Tři oříšky pro Popelku, ve filmu s příběhy rodiny Homolkových nebo ve filmové trilogii Slunce, seno. Helena Růžičková však stejně mistrně zvládala i dramatické role a kromě toho psala kuchařky i autobiografické knihy.

    Ne všichni však vědí, že Helena Růžičková oplývala kromě uměleckého také věšteckým talentem. Kromě toho, že nakonec předpověděla i vlastní odchod ze světa, přesně vytušila kdy a na co zemře, budoucnost vykládala herečka i svým slavným kolegům. Vyčetla ji z ruky i z kávové sedliny. Například zpěvačce Haně Zagorové předpověděla i její setkání se Štefanem Margitou, když jí řekla, že svého osudového partnera a manžela, kterým bude také pěvec, potká až ve 46 letech.

  • 3/7: Ewa Farna

    Autor: profimedia.cz

    Zpěvačka česko-polského původu Ewa Farna si rychle podmanila české a slovenské fanoušky. Už ve svých 13 letech se Ewa, která mluví a zpívá jak česky tak polsky, proslavila svým hitem s názvem Měls mě vůbec rád, který vyšel na stejnojmenném albu v roce 2006. A právě tento hit odstartoval Ewinu hvězdnou kariéru, protože si ho broukalo téměř celé Česko. Sláva ale Ewě na rozdíl od mnohých jiných dětských celebrit vydržela až do dospělosti. Stala se úspěšnou zpěvačkou, autorkou i producentkou, navíc je v současnosti už také maminkou dvou dětí a své fanoušky baví dodnes.

  • 4/7: Oprah Winfrey

    Autor: profimedia.cz

    Americká moderátorka, herečka a spisovatelka Oprah Winfrey, jako by si díky empatii získala přátelství lidí z celého světa. Její vlídnost, pochopení i důvtip, který předváděla ve vlastní Oprah show, ji přivedly až k nominaci na Oscara. Moderátorka, která platí za nejbohatší Afroameričanku 20. století, se s vlastní talkshow rozloučila v roce 2011 po pětadvaceti letech vysílání. Přestože svým nasloucháním při rozhovorech slavná umělkyně a filantropka pomáhá druhým, sama to neměla kdysi jednoduché. O jejím dětství, kdy vyrůstala v chudé rodině, by se dalo říct, že zdaleka neměla na růžích ustláno. Kromě toho se musela už ve čtrnácti letech vypořádat s krutou a bolestnou ztrátou jediného syna, který údajně zemřel krátce po porodu. O okolnostech jeho početí se mnoho neví, protože Oprah o podrobnostech ze svého dospívání mluví nerada.

    Ví se, že si moderátorka prý prošla několikrát znásilněním, poprvé, když jí bylo devět let. Vše ovšem začala brát jako zlé zkušenosti, které jí nakonec pomohly stát se silnou a sebevědomou ženou, jakou je dnes. Jedním z nejznámějších interview slavné herečky a moderátorky z poslední doby je kontroverzní dvouhodinový rozhovor s Meghan a princem Harrym pro televizi CBS. Právě ten vyvolal v královské rodině doslova zemětřesení.

  • 5/7: Jennifer Coolidge

    Autor: Reuters

    Jednou z nezapomenutelných rolí blondýnky Jennifer Coolidge byla role Stiflerovy mámy. Jen těžko budete hledat dámu plných křivek, která umí být víc sexy než ona. Sebevědomá herečka, kterou proslavila nejenom role v Prci, prci, prcičky, si je toho, dobře vědoma. Ne všichni ovšem vědí, že má tato charismatická umělkyně kromě bujného dekoltu i velké srdce.

    Dlouhodobě se zapojuje do práce charitativních organizací. Jako aktivistka pomáhá pacientům s chorobou AIDS a bojuje také za práva zvířat. Je veganka, takže nejí maso a živočišné produkty. Jennifer Coolidge, která byla nejenom díky své dobročinné činnosti časopisem Times v roce 2023 zařazena do žebříčku stovky nejvlivnějších osobností, sama zachránila pejska jménem Chuy. Adoptovala si ho z Koreje, kde bohužel až do současnosti funguje trh se psím masem. V únoru loňského roku ji harvardská divadelní společnost Hasty Pudding Theatricals jmenovala ženou roku. Herečka, která je vzorem i pro LGBT komunitu a také jí v minulosti hlasitě vyjádřila podporu, je pro své bujné tvary mimo jiné i často napodobována mnoha drag queens.

  • 6/7: Roseanne Barr

    Autor: Profimedia.cz

    Sympatická hvězda televizního sitcomu Roseanne, americká herečka, komička, spisovatelka a producentka Roseanne Barr začínala svou kariéru jako stand-up komička. Proslavil ji ovšem až zmiňovaný seriál původně vysílaný mezi roky 1988 až 1997 televizí ABC. V roce 2018 měl seriál o Roseanne Conner a její veselé rodině krátký návrat. Vysílaný byl od 27. března 2018 do 22. května 2018.

    Za roli matky tří dětí, která je v domácnosti, a musí pečovat nejen o dům, ale také o manžela a své tři potomky, si herečka právem zasloužila výhru cen Emmy, Kids' Choice Award, tři ceny American Comedy Awards a nominaci na Zlatý glóbus pro nejlepší herečku.

  • 7/7: Melissa McCarthy

    Autor: profimedia.cz

    Role potrhlé kuchtičky Sookie a nejlepší přítelkyně Lorelai v Gilmorových děvčatech sedla komičce a herečce Melisse McCarthy jako ulitá. Pro samotnou Mellisu je seriál o Gilmorkách srdcovou záležitostí. Nakonec se proto s radostí objevila i v jeho pokračování v roce 2016 s názvem Gilmorova děvčata: Rok v životě.

    Jen málokdo ví, že Melissa, která se později objevila také v populárním sitcomu Mike a Molly nebo ve filmovém dramatu Špaček na Netflixu, nebyla pro roli charismatické výrazné kuchařky první volbou. Tvůrci totiž nejprve oslovili Alex Borstein, která nakonec hrála stylistku Emily Gilmorové Miss Celine. V době, kdy k ní nabídka přišla, byla už smluvně zavázaná k práci na jiném projektu, takže roli kuchařky v Gilmorových děvčatech musela odmítnout. A jak je vidět, udělala dobře, protože představit si tento nezapomenutelný seriál bez Melissy umí dnes už asi jen málokdo.

Autor: Tereza Brožová, Prostě fenomén
Diskuse ke článku
.