Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno, déšť 23°C

Hvězdy Kutila Tima po 30 letech: Tim je skoro stejný, zato synové se změnili k nepoznání. A co ostatní?

31. května 2024 | 06:00

Oblíbený komediální seriál o povedené rodince televizního kutila Tima mělo v oblibě hodně z nás. Jak ale vypadají hlavní představitelé z devadesátkového sitcomu dnes? Od doby, kdy byl v roce 1991 vysílán první díl, uplynulo už 34 let, a někteří herci se tak změnili k nepoznání!

Kutil Tim Taylor alias Tim Allen

Herec Tim Allen, představitel kutila Tima, měl kromě jména se svou seriálovou postavou ještě něco společného. A to především humor, který je známému komikovi skutečně vlastní.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Když rodinný sitcom po osmi letech natáčení skončil, začal Tim Allen pracovat pro kabelovou a satelitní síť Disney Classic. Od té doby se dnes sedmdesátiletý herec objevil i v dalších televizních počinech – například v seriálu Poslední chlap nebo v seriálu Santa Clausovi. Ve filmové sérii Příběh hraček nadaboval astronauta Buzze, kamaráda kovboje Woodyho. Kromě mírně prošedivělých vlasů vypadá herec pořád skoro stejně.

Manželka kutila Tima Jill Patterson-Taylorová alias Patricia Richardson

Seriálovou manželku kutila Tima si v sitcomu zahrála Patricia Richardson. Ta sice hrála v různých seriálech už předtím, žádná její předchozí role se ale nestala tak slavnou jako ta v seriálu Kutil Tim. Herečka byla za roli maminky Jill v sitcomu Kutil Tim čtyřikrát nominována na cenu Primetime Emmy za vynikající herecký výkon v hlavní roli v komediálním seriálu a také dvakrát na Zlatý glóbus. 

Autor: People.com; Prostě fenomén

Není se čemu divit, že další angažmá na sebe už během natáčení slavného pořadu o kutilovi nenechalo dlouho čekat. Patricia hrála například ve snímku Uleeovo zlato (1997), za což byla nominována na ocenění Independent. Po skončení natáčení se od roku 2002 objevovala v seriálu Křižovatky medicíny a také v seriálech Západní křídlo nebo Právo a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Poté se věnovala také dokumentární produkci.

A lhostejná není známé třiasedmdesátileté umělkyni ani pomoc druhým, působí totiž jako mluvčí organizace Cure PSP (progresivní supranukleární paralýza). Jde o závažné onemocnění z okruhu atypických parkinsonovských syndromů. 

Nejstarší syn kutila Tima Brad Taylor alias Zachery Ty Bryan

Představitel Brada, nejstaršího potomka kutila Tima, Zachery Ty Bryan u filmu zůstal. Dnes je herci už dvaačtyřicet let a žije s manželkou a jejich čtyřmi dětmi. Svou lásku poznal už na střední. Ani po úspěšné roli v seriálu Kutil Tim herec s natáčením nepřestal a objevil se v několika dalších seriálech, jako je Smallville, Odložené případy, Buffy, přemožitelka upírů nebo Veronica Mars.

Autor: People.com; Prostě fenomén

V roce 2006 získal herec vedlejší roli ve známém filmu Rychle a zběsile: Tokijská jízda. Od hraní před kamerou ale potom přešel za kameru a dnes je z něj producent televizních pořadů. Nicméně to vypadá, že ani v hercově soukromí není zdaleka vše pouze zalité sluncem. Minulý rok byl totiž už podruhé zatčen za domácí násilí.

Druhý syn kutila Tima Randy Taylor alias Jonathan Taylor Thomas

Herec Jonathan Taylor Thomas v zábavném sitcomu představoval mladšího bratra Randyho, zajímavé ovšem je, že ve skutečnosti tomu je přesně naopak. Jonathan je o měsíc a den starší než představitel nejstaršího ze sourozenců Zachery Ty Bryan.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Od dob natáčení Kutila Tima se Jonathan herectví věnoval spíše jenom okrajově. Objevil se, stejně jako jeho herecký kolega, v seriálech Smallville nebo Veronica Mars. Po dlouholeté pauze si zahrál v seriálu Poslední chlap, kam ho přibral jeho seriálový otec Tim Allen. V současnosti se Jonathan věnuje už jenom podnikání a z obrazovek zcela zmizel.

Nejmladší syn kutila Tima Mark Taylor alias Taran Noah Smith

Představiteli nejmladšího ze tří bratrů je v současnosti 40 let. I když měl v herectví slušně našlápnuto, po skončení sitcomu, kdy mu bylo pouhých patnáct let, se rozhodl v uměleckém řemeslu nepokračovat. Nebylo to ovšem nutné, protože rodiče mu peníze, které vydělal, poctivě ukládali.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Honoráře za natáčení byly dostatečné a Taran s nimi vystačil téměř dodnes. V současnosti vlastní bývalý dětský herec v Kalifornii podnik, který se zabývá výrobou veganských sýrů.

Pomocník kutila Tima Al Borland alias Richard Karn Wilson

Richard Karn Wilson se herectví věnoval už před natáčením seriálu, hrál například v reklamě vysílané během Super Bowlu. Krátce po konci natáčení Kutila Tima se z herce stal moderátor pořadu s názvem Family Feud a následně v roce 2008 soutěže Bingo America.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Stejně jako další herečtí kolegové z Kutila Tima se i Richard objevil v Allenově seriálu s názvem Poslední chlap. Kromě herectví se Karn, kterému je v současnosti osmašedesát, věnuje práci v rádiu.

Soused Wilson W. Wilson alias Earl Hindman

Představitelem moudrého souseda Taylorových, dobře schovaného za plotem, byl Earl Hindman. Postava nenápadného souseda, který nikdy není moc vidět, byla údajně inspirována dětstvím Tima Allena, který si stejným způsobem jako malý povídal s rodinným sousedem, ale více než jeho oči na něm kvůli výšce neviděl.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Herec se více ukázal v projektech Přepadení vlaku z Pelhamu (1974), Silverado (1985) a Ryan’s Hope. Earl Hindman bohužel jenom pár let po skončení natáčení seriálu v roce 2003 zemřel na rakovinu plic ve věku pouhých 61 let.

Autor: People.com; Prostě fenomén

Autor: Tereza Brožová, Prostě fenomén