Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 12°C

Bohdana (68): Manžel mě opustil kvůli mladší, já pak našla životní lásku na dovolené v Řecku

Věk je jen číslo...
3. září 2024 | 06:00

Ne nadarmo se říká, že věk je jenom číslo. Příběh naš čtenářky Bohdany vás o tom přesvědčí. I když máte pocit, že je vše již ztraceno, nepanikařte. To nejlepší vás teprve možná čeká...

Hořká lekce

Když se se mnou po padesátce rozvedl můj manžel Jaroslav, kterého pobláznila nějaká dvacetiletá dívčina ve firemní kantýně, hodně to se mnou otřáslo. Zlobila jsem se nejen na něj a na všechny muže, ale zároveň taky na sebe, že jsem si před lety tak bláhově vybrala, ačkoli mě od sňatku s ním maminka odrazovala. Že já, husa hloupá, tehdy neposlechla. Ale nedalo se nic dělat. Najednou jsem byla žena určitého věku, které děti vylétly z hnízda, a ona zůstala úplně sama. Vím, že kdyby maminka ještě žila, řekla by mi: „Já ti to říkala!“ Navíc jsem neoplývala skvělými geny, které by mi daly sexy postavu a mladistvý vzhled, takže jsem se bála, že do konce svých dní už zůstanu sama.

VIDEO: Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?

Video se připravuje ...
Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí? • VIDEO: Videohub

Beznaděj a sebelítost

První půlrok byl pro mě opravdu nesnesitelný, stále jsem si vyčítala, jak to všechno dopadlo, a přemýšlela, jestli jsem náhodou neudělala něco špatně. Jak je možné, že jsem to neviděla a že se něco takového stalo zrovna mně? Vždyť naše manželství bylo klidné, bez větších hádek a já žila v domnění, že jsme v pohodě. Navíc jsem stále odmítala přijmout novou realitu a utěšovala se představou, že až ta mladice prozře, jakého dědka má vedle sebe, vyhodí ho. Ale po oněch šesti měsících už jsem začala ztrácet naději, že přijde zpátky s prosíkem, a já tak nezůstanu sama. Poslední kapkou bylo, když jednoho dne přijely na víkend děti a dcera mi oznámila, že tatínek bude mít další dítě. Myslela jsem, že mě trefí šlak.

Nevzdám to!

Ten večer jsem si dala více vína než obvykle a rozzuřená si před svými dětmi slíbila, že je konec utápění se ve smutku a čekání na návrat, který ne a ne přijít. Ta dnešní zpráva mě opravdu probrala. Rozhodla jsem se, že to nevzdám a půjdu lásce znovu naproti. No co, že už mám nějaký ten věk, vrásky a kila navíc, když chci, umím být okouzlující, jsem nekonfliktní a skvěle vařím, takže by v tom byl čert, abych si někoho nenašla. Na on-line seznamování jsem neměla nervy, proto jsem se rozhodla objednat si pobyt na lodi pro nezadané 50+. Vidina dovolené a toho, že opustím na deset dní dům, ve kterém jsem se po odchodu muže necítila dobře, se mi zamlouvala stále víc. V den odjezdu jsem nemohla dospat, na letišti jsem byla s předstihem a užívala si kávu před odletem.

Ve vlnách

Po příletu do Řecka jsem si vzala taxi do přístavu a šla se nalodit. A tam se stalo, že při čekání u vstupu jsem se dala do řeči se Stephanem, který přicestoval z Rakouska. Hned jsme si padli do noty, takže mě bez váhání požádal, jestli ho poctím svou přítomností u večeře. S radostí jsem souhlasila, byl okouzlující a hlavně to nebyl Čech, ale galantní muž na úrovni. Báječně jsme se bavili i u večeře a pak každý další den. Na konci plavby mi řekl, že jsem žena, na kterou čekal, a že v našem věku není radno ztrácet čas, tak jestli to s ním nechci zkusit ve Vídni. Souhlasila jsem a od té doby jsme spolu stále šťastní a já vím, že ten pravý prostě jednoho dne přijde – ten můj je konečně po mém boku.

Bohdana (68), Havířov

Autor: Lucija Veselá