Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejvíc trendy babička internetu! Ve svých 94 letech dobyla sociální sítě

17. prosince 2022 | 05:00

Čtyřiadevadesátiletá Helen Ruth Elam je známá pod přezdívkou Baddie Winkle. Každou svou fotografií dokáže na sociálních sítích rozpoutat bouři – jedni ji naprosto milují, druhým její vystupování přijde už za hranicí a nepříslušící jejímu věku. Jedno je ale jisté. Baddie si rozhodně dokáže užívat života a je jí úplně jedno, jaký rok narození má v dokladech.

Helen Ruth Elam se narodila v roce 1928 v americkém Kentucky. Ve svých dvaceti letech se vdala, s manželem měla syna a dceru a vedli poklidný rodinný život. V průběhu let ale Helen zasáhly hned dvě rány osudu – musela se vyrovnat se smrtí svého manžela a o několik let později ji opustil také syn, který podlehl rakovině. Obě události pro ni byly bolestivé a dlouho se z nich vzpamatovávala. Útěchou jí byly její farma, o kterou se s láskou starala, a čas strávený s vnoučaty.

VIDEO: Top second handy v Praze – které musíte navštívit?

Video se připravuje ...
Top second handy v Praze: Které musíte navštívit? • VIDEO: Videohub

Za její slávu může náhoda

Sama Baddie by určitě ještě před pár lety neřekla, že dnes bude hvězdou internetu. Za její slávu vlastně může úplná náhoda. Batikované tričko, kraťasy z ustřižených džín od vnučky a ikonické ponožky s marihuanovým listem značky HUF – takhle ji sdílela její vnučka na sociálních sítích. A odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Následně své babičce založila instagramový účet, a přestože tato první fotografie měla být pouhým vtípkem, rychle se stala virálem a brzy se z Baddie stala instagramová hvězda.

Dámy v jejím věku většinou pletou, starají se o zahrádku a věnují se kočkám, Baddie plní svůj instagramový účet barvami, latexem a výrazným líčením. I když její prezentace nemusí být po chuti úplně každému, na sociálních sítích ji sleduje víc než 3 miliony lidí a mezi jejími fanoušky se najdou i taková jména jako Miley Cyrus nebo Rihanna. Baddie se navíc stala tváří několika reklamních kampaní, hostovala v populárních pořadech, a má dokonce svou vlastní řadu kosmetiky. Tahle dáma zkrátka umí žít!

Na Baddie se podívejte ve fotogalerii:

 

 

Autor: Aneta Valešová