Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Přežila svou smrt, ale přišla o manžela. Fotkami s jeho popelem uzavírá jejich společnou minulost

12. října 2018 | 06:00

Po období plném strachu ze smrti přišel konečně někdo, kdo život Brandy obrátil k lepšímu. Zákeřný osud jí sebral nakonec i její životní lásku a opuštěná žena se teď snaží vypořádat se se smrtí svého milujícího manžela.

Brandy Butzbach se od rodičů brzy odstěhovala a začala pracovat v Tennessee. Svou práci milovala, a proto přehlížela své časté nevolnosti a zdravotní komplikace. Do nemocnice na vyšetření se dostala, až když zvracela krev. Šlo o silné vnitřní krvácení a Brandy byla ve velmi vážném stavu. Lékaři nevěděli, co se s mladou ženou děje. Diagnózu byli schopni určit až po dvou operacích a o dobré zprávy se nejednalo. Zjistili, že Brandy trpí vzácnou poruchou, která vážně postihuje dýchací cesty, plíce i ledviny.

Následovaly chemoterapie a řada dalších komplikací, které Brandy neumožňovaly žít jinde než v nemocnici. Kvůli vysoké váze nesplňovala podmínky pro potřebnou transplantaci ledvin. Brandy proto bojovala ze všech sil a zhubla o tolik kilo, o kolik to  bylo potřeba k tomu, aby ji zařadili na čekací listinu transplantace. O čtyři roky později dostala Brandy nové ledviny a následující rok trávila oslavami svého nového života.  

Vedle nových ledvin čekala na Brandy i láska. Bena potkala díky svému dobrému kamarádovi na koncertě a hned se do něj zamilovala. Stal se z nich idylický pár, který často chodil na hokejové zápasy, protože Ben tento sport miloval. O několik měsíců později požádal Ben svou vyvolenou o ruku, a to přímo na hokejovém stadionu před očima všech návštěvníků. Konala se skromná svatba a ze zamilovaného páru se stal ukázkový manželský pár, doslova reklama na štěstí.

Společně plánovali miminko – to spolu ale mít už nikdy nebudou. Jednoho dne odjela Brandy do práce a v odpoledních hodinách psala Benovi zprávu. Jenže ten neodpovídal ani na desítky dalších telefonátů. Brandy tušila, že se děje něco zlého, a proto běžela domů, aby svého manžela zkontrolovala. Její noční můra se však naplnila a svého milovaného manžela našla mrtvého. Měl silný infarkt. I přes oživování od záchranářů zemřel.

Pro Brandy to byla další rána. Čekalo ji jedno z nejtěžších období v životě, ve kterém zůstala sama. Na připomenutí jejich lásky a krásných společných chvil se na výročí svatby nechala nafotit v bílých šatech s Benovým dresem a jeho popelem. Uzavřela tak bolestné období a vytvořila sérii dojemných fotek.

 

Autor: Adéla Ondroušková