Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Po porodu se s dcerou pomazlila, pak žena zemřela. Její orgány zachrání další životy

30. března 2018 | 06:00

Život je nepředvídatelný, a přestože v jednom momentě prožíváte ty nejšťastnější chvilky života, za okamžik může být všechno jinak. Své o tom ví čerstvý otec Nathan Johnson. Brzy po narození dcery Eilee jeho žena zemřela.

Jednatřicetiletá čerstvá matka Megan Moss Johnson zemřela pouhých osm hodin po porodu. Vyskytly se u ní totiž neočekávané komplikace spojené se srdeční činností. Megan kdysi prodělala transplantaci srdce, která jí zachránila život. A proto se ještě za života rozhodla stát dárkyní orgánů, aby mohla ostatním pomoci stejně tak, jako kdysi někdo pomohl jí.

 

Když bylo Megan patnáct let, doktoři u ní objevili virus, který napadá srdce a způsobuje srdeční zánět. Ve dvaceti tří letech tedy podstoupila transplantaci srdce, která jí zachránila život. S jejím zdravotním stavem nikdy nebyly žádné problémy. Až do toho momentu, kdy se Megan narodila dcera.

Megan si svou novorozenou dcerku po porodu pochovala, nakrmila ji a manželé byli z jejího narození oba tak šťastni, že údajně nemohli spát. Po osmi hodinách od porodu ale Meganino srdce přestalo znenadání pracovat.

„Byla to milující žena. Milovala svého manžela, všechny lidi i Boha,“ svěřil se přítel manželů. „Nathan je úžasný otec a svou dceru nadevše miluje.“ Meganiny orgány putovaly k nemocným lidem. Stejně tak, jako cizí srdce před lety zachránilo její život, teď měla Megan šanci pomoci ostatním.

Autor: Rebeka Stoklasová