Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena má chlupy na prsou i na zádech. A klidně je ukazuje!

13. března 2018 | 06:00

Leah Jorgensen (33) ze Spojených států od puberty trpí hormonální poruchou, která způsobuje nadměrný růst ochlupení po celém jejím těle. Dlouho se se svým handicapem nemohla smířit. To však ale změnila autonehoda, kvůli které si Leah začala života vážit a přestala se skrývat. 

Už v pubertě se Leah setkávala s nepříjemnými posměšky svých spolužáků. Své tělo proto neustále skrývala pod vrstvami oblečení a nepříjemné ochlupení skoro denně holila. Své tělo sice mohla snadno zakrýt, Leah se ale bála, že si lidé všimnou její tváře, a proto se začala stranit kolektivu. "Nikdy jsem neviděla ženy, které by vypadaly jako já. Tak moc jsem se za sebe styděla. Proto jsem se začala skrývat," vypráví Leah.

Výrazné ochlupení má na celém těle – na bradě, tvářích, na hrudi, ale také na zádech, břichu a nohou. "Nechtěla jsem chodit ani ke své lékařce. Pokaždé, když mě viděla, zatvářila se tak zvláštně a mně to zkrátka nebylo vůbec příjemné," vzpomíná na svou zkušenost žena.

Strach z toho, co si o ní řeknou ostatní lidé, ji donutil k tomu, aby se i v nesnesitelném teplu oblékala do několika vrstev oblečení. "Byla jsem přesvědčená o tom, že jinak ztratím své přátele, že se mě má rodina zřekne a že si nikdy nenajdu práci ani přítele," vzpomíná na své pocity Leah.

Vše se změnilo před třemi lety, když byla žena sražena autem a musela být odvezena do nemocnice, kde musela podstoupit operaci. Najednou pochopila, že nikdo neřeší její ochlupení tak moc jako ona sama. "Uvědomila jsem si, že nikdo se na mě nijak zvláštně nedívá a že všichni na mě nahlížejí jako na normálního člověka. Tak jsem překonala svůj handicap," vzpomíná. Díky tomu zážitku si uvědomila, že se musí přestat skrývat a že musí žít život jako všichni ostatní.

Dnes nemá problém se na veřejnosti ukázat v tričku s krátkým rukávem, nebo dokonce s výstřihem. Dokonce své fotografie sdílí na sociálních sítích. Leah je opravdu šťastná, a to jen z toho důvodu, že se naučila mít sama sebe ráda. 

Autor: Aneta Pařízková