Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tohle vás rozpláče: Dědeček chodí chovat nedonošená miminka. Už 12 let!

Video se připravuje ...
Tento muž vyměnil důchod za péči o novorozence.
VIDEO: @NowThisNews
13. října 2017 | 06:00

Dvaaosmdesátiletý David Deutchman z Atlanty už dvanáct let chodí na dětské jednotky intenzivní péče chovat nedonošené děti. Snaží se tak pomoct často vyčerpaným matkám, které se musí starat o další potomky. 

David pracoval v oblasti mezinárodního marketingu. Po odchodu do důchodu učil na univerzitách v Atlantě, ale přesto mu zbývalo mnoho volného času. Tuto mezeru vyplnil péčí o novorozence. "Zeptal jsem se v dětské nemocnici, jestli nemají místo pro dobrovolníky. Měli a rádi mě přijali mezi sebe," vzpomíná David. 

GALERIEPodívejte se na fotky Davida včetně snímků s miminky. 

Davida přezdívají Děda JIPky. Nemocnici navštěvuje dvakrát v týdnu, kdy věnuje péči novorozencům a miminkům, když jejich rodiče s nimi nemohou být. Přestože některým jeho přátelům přijde toto dobrovolnictví podivné, pro Davida se stalo jednou z nejdůležitějších náplní jeho života. "Je to velké potěšení. Nejen proto, že pomáháte dětem přestat plakat, jde také o vřelý kontakt a chování. Miluji to. Nejenom kvůli tomu kontaktu s miminky, ale kvůli celé atmosféře nemocnice,“ dodává. 

Snaží se být ale také oporou pro matky, pro které může být situace, ve které se děti nacházejí, stresující a vyčerpávající. "Tito rodiče prochází velkým stresem. Mluvím s nimi a někdy držím za ruku také matky, protože je to stejně důležité jako chovat miminko," vypráví David. 

Jeho dobrosrdečnost obdivuje mnoho lidí. Vděk pociťují hlavně rodiče dětí, o které David pečoval. "Staral se o naše děťátko nespočet hodin. Jak krásný dar má a jaké požehnání je, že svou lásku sdílí s ostatními," uvedla jedna z maminek. Davidova dcera Susan Lilly je na svého otce také pyšná. "Číst tisíce takových komentářů a vidět tu záplavu citu je strašně dojemné pro celou naši rodinu. Děkuji vám za uznání pro mého otce. Opravdu miluje to, co dělá," vzkázala. 

 

Autor: Aneta Pařízková