Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miminko zachránilo matce život. Samo však pomalu umírá!

Video se připravuje ...
Dítě své matce zachránilo život. Samo však pomalu umírá!
VIDEO: youtube.com_CatersClips/BPŽ
31. srpna 2017 | 06:00

Malá Willow Rae Porter se narodila se vzácnou genetickou poruchou, která napadá celé její tělo. Toto onemocnění vážně postihuje dýchání, růst, srdce i trávení a malá holčička se nemusí dožít ani věku pěti let. Paradoxem je, že malá Willow zachránila své matce život, když přišla na svět. Byla u matky totiž diagnostikována rakovina děložního čípku. 

Rakovina děložního čípku byla mladé mamince Katie Hanson diagnostikována při běžném těhotenském vyšetření. Lékaři jí doporučili, aby šla na potrat, a mohla tak začít s léčbou. To ale Katie odmítla. Chtěla své dítě porodit. "Moje dcera mi zachránila život. Díky ní jsem se dozvěděla, že mám rakovinu," vypráví teprve třiadvacetiletá matka.

 

Po porodu podstoupila operaci, kdy došlo k odstranění nádoru. Díky tomuto zákroku je dnes Katie zdravá. Krutost osudu však nezná mezí. Přestože své matce malá Willow zachránila život, sama se musí potýkat s onemocněním, které ji pomalu, ale jistě zabíjí. "Celý náš život se obrátil vzhůru nohama. Stále se musíme připravovat na to, co může přijít," vypráví Katie.

Malá Willow se může dožít věku deseti let. Průměrně ale takto nemocné děti umírají ve věku tří až pěti let. Mezi mnoho problémů, kterým malá Willow čelí, patří srdeční selhání, potíže s dýcháním, problémy s ledvinami a vývojové potíže. Batole je tak křehké, že ho může zabít obyčejná zima, protože jeho imunitní systém nefunguje správně. 

Holčička musí být často připojena na dýchací přístroje a je pod dohledem odborníků. Přesto neexistuje žádný plán pro děti s touto nemocí. Jediné, co může rodina udělat, je s nimi trávit co nejvíce času. "Snažíme se, aby i přes všechny problémy byla Willow spokojené dítě. Je rozkošná a veselá a byla mou spásou. Jen díky ní jsem živá a zdravá," dodává Katie Hanson. 

Autor: Aneta Pařízková