Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena nevzdává boj o manželův život! Ještě nezačal znovu mluvit, ale už ji políbil

Video se připravuje ...
Poprvé od nehody Jon políbil svou ženu
VIDEO: instagram.com
3. srpna 2017 | 06:00

Těsně před pátým výročím svatby čekala Američanku Lauru Browning nepříjemná zpráva. Její manžel Jon měl autonehodu a utrpěl těžká zranění. Silné krvácení do mozku způsobilo kóma a jeho šance na přežití byly mizivé.  

Lékaři měli jasno. I pokud by se Jon po těžké nehodě probudil, hrozí, že už nikdy nebude chodit nebo mluvit. "Byla jsem v šoku. Věřila jsem, že se na druhý den probudí, že bude v pořádku a bude chodit," vypráví Laura. Jon se však ani druhý den neprobudil.

O sedmnáct dní později byl stále v kómatu, ale jeho tělo nepřestalo bojovat. Laura byla neustále po jeho boku a často na něj mluvila. "Věděla jsem, že mě slyší, a když stiskl mou ruku, tak jsem nepochybovala, že se z toho společně dostaneme," vzpomíná Laura. Jonův stav se opravdu zlepšil a z kómatu se probudil.

Nyní podstupuje intenzivní fyzickou terapii. Přestože se Jonovi stále nevrátila řeč, dělá velké pokroky. Laura ale stále neví, do jaké míry se zotaví. Se svým manželem tráví devět až deset hodin v rehabilitačním zařízení. Cvičí s ním, obléká ho, čistí mu zuby. Občas zranění vyvolává v Jonovi hněv a frustraci. "Někdy, když odcházím z nemocnice, si říkám, jak mi můj manžel chybí," vypráví Laura.

Když s pomocí terapeuta dokázal Jon vstát a Lauru políbit, uvědomila si, že její manžel tam stále někde je. "Nedokážete si představit, kolik to pro vás znamená, dokud vám to někdo nebo něco nevezme," říká Laura.

Video zveřejnila na svém Instagramu a dnes má přes tři miliony zhlédnutí. Lauře se dostalo velké podpory od cizích lidí. Přestože je před nimi ještě velký kus cesty, Lauřiny oddanost, láska a víra v Jonovo zotavení jsou silným důkazem pevného manželství a neumírající naděje. 

Autor: Aneta Pařízková