Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dvakrát po sobě porodila dvojčata! Přitom vždy užívala antikoncepci!

Přestože užívala antikoncepci, porodila dvakrát po sobě dvojčata
8. srpna 2017 | 06:00

Přestože antikoncepce nemůže zaručit 100% ochranu, každá žena počítá s tím, že ji ochrání před nechtěným těhotenstvím. To stejné si určitě myslela třicetiletá Britka Emma Power, která přestože antikoncepci svědomitě užívala, otěhotněla. A dokonce dvakrát! 

Poprvé Emma otěhotněla, když jí bylo devatenáct let. S Johnem byli ještě teenageři a dítě rozhodně neplánovali. Antikoncepci Emma poctivě užívala a stejně jako většina žen očekávala, že ji ochrání před nechtěným těhotenstvím. Jaké to bylo pro oba překvapení, když mladá Britka zjistila, že je těhotná.

"Na antikoncepci jsem nikdy nezapomněla, nevynechala jsem jediný prášek. Netrápila mě ani žádná nemoc, která by mohla účinek antikoncepce zmírnit," uvedla Emma. Když jí lékař při prohlídce oznámil, že na ultrazvuku nevidí jenom jedno srdce, ale dvě, bylo to pro oba rodiče ještě větší šok. 

Oba se však rozhodli, že si děti nechají, a tak Emma porodila dva krásné chlapečky, kterým je dnes už deset let. Další děti už rodiče nechtěli, protože dvojčata dají dost zabrat, a proto Emma změnila druh antikoncepce. Rozhodla se pro implantát, který je umístěn na paži a do těla neustále vpouští pravidelnou dávku hormonů, která má ženu před početím ochránit na 99 %. 

Ani tato metoda u páru však nefungovala a o pět let později byla Emma opět těhotná. A opět čekala dvojčata. John nechtěl své ženě uvěřit, dokud sám ultrazvuk neuviděl. Pár se ani tentokrát dětí nevzdal a na svět přišly dvě krásné a zdravé holčičky, kterým je dnes už skoro pět let. 

Šance, že žena přivede na svět dvakrát po sobě dvojčata je téměř nulová.
Autor: profimedia.cz

Podle odborníků je šance, že žena přivede na svět dvakrát po sobě dvojčata, jedna ku třem miliardám! V případě britského páru se tak jedná o zázrak. Podle lékařů neexistuje na tuto "superplodnost" antikoncepce, na kterou by se pár mohl stoprocentně spolehnout. Další těhotenství by znamenalo další dvojčata. Proto Emma podstoupila sterilizaci a John vasektomii. 

Přestože ani s jedním dítětem pár nepočítal a obě těhotenství byla velkým překvapením, dnes jsou děti pro Emmu a Johna největším štěstím v životě a nikdy by své rozhodnutí nezměnili.  

Podle čeho si muži vybírají svou sexuální partnerku? Odpověď najdete v našem videu!

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Podle čeho si muži vybírají sexuální partnerku • VIDEO: Adam Balažovič

 

Autor: Aneta Pařízková