Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

7 typů lásky podle čaker: Je ta vaše slastná, romantická, nebo nekonečná?

  • 18. září 2016 | 06:00

    Východní psychologové počítají s vlivem sedmi čaker na naše tělo, ale také na rozhodování a vnímání lásky. Podle nich platí pravidlo, že čím vyšší úroveň čaker máme propojenou, tím delší a kvalitnější bude náš vztah. Tak schválně. Ve které ze sedmi typů lásky se poznáte?

  • První čakra: Sexuální a bezpečná

    Autor: shutterstock

    Potkali jste se na mejdanu, zajiskřilo to a vy jste se ráno probudila u něho v posteli? Evidentně vám zafungovala první čakra, která je spojená se zemí, sexem, ale i s jídlem a materiálním bezpečím. Pokud někoho milujete na této úrovni, baví vás se o partnera starat a muž má zase potřebu zajistit ženu finančně. Stejné je to i v případě, že vás s partnerem drží pohromadě jen sex. V posteli paráda, jinak nic moc. Pro milovníky na úrovni první čakry je extrémně důležitý pocit bezpečí. Stačí jen malý výkyv z pocitu zázemí a hroutí se.

    Pozitiva: Uspokojíte všechny své smysly, užijete si sex v posteli, kde jste před chvílí snídali, a když narazíte na partnera, který to má podobně, bude vám spolu fajn. On kvůli vám vydělá i dost peněz, abyste se cítila spokojeně.

    Negativa: Hrozí trochu nudný a přízemní život, časem vás může semlít i stereotyp.

  • Druhá čakra: Slastná

    Autor: shutterstock.com

    Vztah na úrovni druhé čakry navazují lidé, kteří se potkali během své oblíbené zábavy. Spojuje je vášeň k létání, cestování, rybaření nebo třeba poslouchání country. Pokud někoho milujete přes druhou čakru, uděláte maximum pro své i jeho blaho. Chcete slast zažívat a dopřávat i druhému. Znáte ten pocit, když prst namočíte do šlehačky a pomalu ho olíznete? Nebo blaženost ve chvíli, kdy ulehnete do čerstvě povlečených voňavých peřin? Přesně o téhle slasti mluvím. Často je samozřejmě propojená se sexem. S velmi smyslným sexem.

    Pozitiva: Stejně jako u první čakry si i u druhé dost užijete požitků, které život a láska nabízejí. Super mazlivé milování, šampaňské a ještě společné koníčky. To vůbec nezní špatně.

    Negativa: Rizika jsou sklony k sobeckosti a přílišnému požitkářství. Postavit vztah jen na slastech není ideální.

  • Třetí čakra: Šťastná a pohodová

    Autor: shutterstock.com

    Už po prvním rande odcházíte v naprosté euforii, možná dokonce radostí tancujete. Láska na téhle úrovni vyvolává spoustu úžasných pocitů a z bručounů dělá optimisty. V takovém vztahu jde hlavě o emoce, což je super hlavně ze začátku, ale časem to může být málo. Důležité je hledat společné cíle a za těmi pak jít. Pokud se vám to povede, můžete spolu zažívat pohodové a šťastné dny celý život. Na téhle úrovni milují první dva roky téměř všichni, kteří se bezhlavě zamilují.

    Pozitiva: Žádný velký stres, klídek, pohoda - to jsou největší bonusy vašeho vztahu. I obyčejný den si spolu užijete jako z reklamy na štěstí.

    Negativa: Máte sklony k povrchnosti, ale i nestálosti. Z bezstarostnosti se může stát nezodpovědnost a rozbředlost.

  • Čtvrtá čakra: Bezpodmínečná

    Autor: Shutterstock.com

    Na rozdíl od předchozího typu, u vás kromě intuice rozhoduje při volbě partnera i rozum. Říká se, že ženy jsou nejspokojenější právě v tomhle druhu lásky. Je v ní přitažlivost, sexualita, ale i společné zájmy, podobný životní cíl a pohled na svět. Není to o tom, že je váš partner bez chyb, ale vy ho máte ráda takového, jaký je. Říká se tomu bezpodmínečná láska a málokdy ji něco rozbije. Když se objeví krize, téměř vždycky se zvládne a málokdy partnerství zničí. Je to vlastně blízké kamarádství nakombinované s milostnou chemií. Prostě ideál.

    Pozitiva: Vždycky si máte o čem povídat, jste parťáci a partneři v dobrém i zlém.

    Negativa: Jediná slabina může být neochota jeden pro druhého se obětovat.

  • Pátá čakra: Romantická a filmová

    Autor: shutterstock.com

    Tuhle lásku popisují téměř všechny romantické filmy plné západů slunce, zpívání pod balkonem, skládání básniček a okázalých gest. Alespoň jednou za život by ji měla zažít každá z nás. Nechat se unést sny, představami, procházet se při úplňku po pláži a mluvit o nekonečnu. Tohle zvláštní propojení opravdu může vytvořit stabilní a pevné pouto.

    Pozitiva: Jste spolu uvolnění, nebojíte se ukázat i své nejhlubší city a zažíváte zvláštní druh propojení.

    Negativa: Pokud ujedete jen na romantice a neuvědomíte si, že život není jen o gestech, hrozí vám povrchnost.

  • Šestá čakra: Duchovní

    Autor: shutterstock.com

    Nemusíte spolu mluvit, abyste si porozuměli, vás spojují věci mezi nebem a zemí. Nevnímáte vztah ani život jako živočišnou nebo materiální záležitost, ale jako důležitou duchovní cestu bez malicherných hádek nebo žabomyších válek. Takové vztahy jsou extrémně pevné a hlavně spokojené a vyrovnané.

    Pozitiva: Jste jeden pro druhého životní inspirací a duchovním parťákem. Jeden od druhého se učíte a navzájem rozvíjíte to nejlepší, co ve vás je.

    Negativa: Někdy můžete mít hlavu v oblacích víc, než je zdrávo, a praktický život jde mimo vás.

  • Sedmá čakra: Nekonečná

    Autor: Shutterstock.com

    Tady se moc nedá mluvit o partnerském vztahu jako takovém. Jde o nekonečnou lásku ke všem a ke všemu. Čistou, bez nároků na to, aby vás miloval i ten druhý.

    Pozitiva: Člověk, který umí milovat a žít tímhle způsobem, bývá často osvícený, duchovní člověk.

    Negativa: Na ničem nelpíte, nic nepotřebujete, po ničem netoužíte. Na jednu stranu je to osvobozující, na druhou vám může chybět trocha „pozemských slastí“.

Autor: red
Diskuse ke článku
.