Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž chce vypadat jako Hulk: Do svalů si píchá olej a málem mu amputovali ruce!

2. srpna 2016 | 06:00

Každý z nás máme nějaký vzor, podle kterého pak často určujeme další směřování našeho života. V případě šestadvacetiletého kulturisty byla touha po tom, stát se někým jiným, téměř smrtící. Aby vypadal jako svůj vzor – komiksová postavička Hulk – do svých bicepsů si vstřikoval smrtelný koktejl oleje a alkoholu. 

Možná jste si mysleli, že aby někdo dosáhl snových svalů, musí trávit dlouhé hodiny v posilovně. Nebo brát alespoň steroidy. Pár "chytráků" to ale dotáhlo tak daleko, že si do svalů začali píchat látku zvanou synthol. Jde o olejovitou kapalinu, která se běžně používá na to, aby se s ní kulturisté natírali před závody. 

Takto vypadal předtím, než se stal tolik posedlý svým vzhledem.
Autor: Profimedia.cz

Nicméně dobrou radu píchat si olej do svalů dostal i Brazilec, který chtěl dosáhnout vzhledu hodného minimálně Neuvěřitelného Hulka. Vůbec mu ale nedošlo, že to může být velmi nebezpečné a způsobit závažné zdravotní problémy. "Stalo se to pro mě návykové," říká Romario Dos Santos Alves. Ve výsledku sice objemu svalů dosáhl, ale za takovou cenu, že se ho děti bály, nazývaly ho monstrem a jeho samotného to málem připravilo o život a o rozum. 

Dobří kamarádi

Svým vzhledem začal být posedlý před třemi lety, kdy se v posilovně seznámil s chlápky, jejichž sebevědomí se měřilo právě obvodem bicepsů. Okamžitě chtěl být jako oni a začal na tom pracovat. Po chvíli to byli právě tito borci, kdo mu představil synthol. Začal si ho tedy aplikovat, ale jeho svaly brzy natolik ztvrdly, že už obyčejné injekce nestačily a musel si kupovat ty pro býky. Dokonce umluvil svou manželku, aby mu látku vpravovala do míst, kam si sám nedosáhl. "Řekl jsem jí, že je to naprosto bezpečné, že to po chvíli z těla vyjde," obhajuje se. 

Buď já, nebo synthol!

Manželka mu dala na výběr. Buďto ona, nebo synthol.
Autor: profimedia.cz
Jeho žena ale naštěstí měla rozum za ně za oba, a tak si o syntholu zjistila podrobnější informace. Nakonec mu řekla, ať si vybere: buď ona, nebo synthol. "Byla to pro mě skutečně těžká doba. Vyhodili mě z práce, protože jsem se pokusil se zabít," vzpomíná Brazilec. A brzy to mělo být ještě horší. Toxiny z látky, kterou si píchal do rukou, mu začaly sžírat celé tělo a v důsledku jejich působení mu začaly selhávat ledviny. 

Daň za marnivost

Když šel k lékaři, dozvěděl se o kruté dani za svou marnivost. A to, že možná bude nutné amputovat obě ruce. Svaly totiž natolik ztvrdly, že byly jako kámen a bylo nutné je z těla odstranit. Látky, které se ve svalech držely, by mohly způsobit další zdravotní problémy. Nakonec takto radikální řešení nebylo nutné. 

To ale Romaria natolik vyděsilo, že se syntholem přestal. Už to jsou dva roky, co se této látce vyhýbá, nicméně stále je posedlý velikostí svých svalů, a tak zobe jiné látky. "Před dvěma týdny jsem objevil estigor – koňský hormon," svěřuje se. No, tak snad nebude za pár týdnů vypadat jako kůň. Rozhodl se, že se prostě stane kulturistou za každou cenu. 

Autor: maš