Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čtenářka: Můj padesátiletý muž si barví vlasy a koupil si motorku. Má milence?

Vyjížděk na motorce u Janina manžela přibývá, zájmu o ženu ubývá.
4. března 2015 | 06:00

Když se od naší čtenářky Jany a jejího manžela ke svému příteli odstěhovala i druhá dospělá dcera, na jednu stranu to Janu mrzelo, ale na druhou měla spoustu plánů, jak teď naloží s časem i penězi, kterých budou mít mnohem více. Představovala si společné dovolené, chození do kina a občasné návštěvy u mladých a případně pomoc s vnoučaty. Místo toho sedí doma a brečí, zatímco její muž jezdí po kraji na motorce s mladým kamarádem. 

"Když jsem někde četla o tom, že nějakého chlapa popadla druhá míza, věřila jsem tomu, že se to může stát, ale nikdy by mě nenapadlo, že se to bude týkat mojí rodiny. Vždyť můj chlap byl od čtyřiceti šedivý, vlasy mu řídly a doma chodil v tričku a trenýrkách, prostě takový taťka, s kterým jsem tu a tam měla sex, ale přišlo nám to až skoro nepatřičné," líčí naše osmačtyřicetiletá čtenářka z Kladenska. 

Poslední rok se však její manžel tak změnil, že se nestačí divit, a už vůbec neví, co má dělat. "Vždycky jsme si nechávali i nějaký volný čas pro sebe. Já chodila na kafe nebo víno s kamarádkami, on zase na fotbal a pivo s kamarády. Tak jednou za rok jsem s kamarádkami vyrazila někam na víkend, zatímco on jel s chlapama chytat ryby někam pod stan. Loni v létě mi řekl, že už mu sice bude padesát, ale necítí se starý a chtěl by si naopak trochu užít. A že si za našetřené peníze koupí motorku. Nebyla jsem z toho nadšená, bála jsem se nehody a taky jsem doufala, že si koupíme lepší auto. Ale většinu peněz vydělává on a motorka nás na mizinu nepřivedla, protože už roky naštěstí díky dědictví bydlíme v domku po prarodičích," stojí v dopise, který do redakce poslala čtenářka Jana. 

Zároveň jí muž někdy v té době oznámil, že se seznámil s prima novými známými, s nimiž si občas udělá na té nové motorce spanilý výlet. Což se občas stalo – o víkendu tak občas zmizel na půl dne, aby se vrátil nadšený z nových zážitků. "Já z toho nadšená nebyla, připadala jsem si spíš jako kůl v plotě, ale nechtěla jsem, aby měl pocit, že na něj doma zoufale čeká zapšklá ženská. On se naštěstí choval mile, takže jsem si našla sama taky nějakou zábavu a už mě to tolik nemrzelo. Jenže někdy v zimě si začal barvit vlasy, a to už mi přišlo příliš. On se tím nepochlubil, ale nešlo to přehlédnout. A já se vyděsila, že má milenku nebo že si ji hledá. Jenže jsem nevěděla, jak to zjistit," stojí v dopise popis Janiny zimní nálady a jejích obav. 

Vánoce byly podle ní hezké, sešli se s dcerami, vše bylo jako dřív, i když mladickou stylizaci jejich otce, který vyladil outfit novými triky s nápisy, nešlo přehlédnout. Na druhou stranu, během zimy ubylo výletů, motorka čeká na jaro. Janin muž se však s novými kamarády schází dál, že prý plánují ty jarní cesty. "Po Novém roce se ke mně doneslo, že se můj muž schází zejména s jedním mladým mužem, také motorkářem. První, co mě napadlo, že to je kamarád, ale ten věkový rozdíl se mi podle popisu zdál velký. Takže utajený syn? To mi přišlo strašné, ale nakonec jsem si říkala: lepší než milenka," píše Jana, která se rozhodla, že si mladíka prohlédne. 

Když jí muž oznámil, že má další setkání s kamarády motorkáři, rozhodla se, že ho prostě bude špehovat. Napoprvé neuspěla, ale napodruhé se jí povedlo se se psem procházet v parku nedaleko hospody, kde se scházeli. "Málem jsem do nich vrazila! Nebyl tam nikdo jiný než můj muž a ten druhý – nebyl zase tak mladý, určitě mu bylo přes třicet, takže na syna to nevypadalo. Zato se na mého muže díval jako na svatý obrázek a na rozloučenou se nenápadně pohladili. Nenapadá mě jiné vysvětlení, než že jsou to milenci. Takhle hrozný scénář mě nenapadl. A nevím, jak to z muže vypáčit, aby si nemyslel, že ho šmíruju," uzavírá Jana, která tak čeká, že to na ni muž vybalí sám. A co bude dělat potom, to neví vůbec. 

Autor: wall