Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zhubla 50 kilo kvůli jediné fotce se svým idolem. Jak to dokázala?

2. září 2014 | 06:00

Astma, cukrovka, vysoký cholesterol, poruchy imunity. S tím vším se muselo její tělo potýkat kvůli obrovské obezitě. Teď však Mandy Emerson (44) váží o půl metráku méně a je z ní kočka, za kterou se na ulici otočí nejeden muž. 

Mandy z anglického městečka Gateshead měla velký sen. Dlouhých dvaadvacet let byla fanynkou skupiny Take That. A vždycky toužila setkat se osobně s jejich zpěvákem Gary Barlowem. Jenže když se jí to konečně podařilo a její idol jí sevřel v náručí, dostavily se místo radosti rychle slzy zoufalství.

Když se totiž čtyřiačtyřicetiletá žena uviděla na fotce s Garym uvědomila si, jak hrozně se svými 155 centimetry a 125 kilogramy v objetí štíhlého muže vypadá. A začala se za svojí nadváhu opravdu stydět. Teď váží o padesát kilo méně a doufá, že dostane ještě jednu šanci se se slavným zpěvákem vyfotit.

Mandy se podařilo shodit polovinu své původní váhy. A to jen díky jejímu idolu, zpěvákovi skupiny Take That.
Autor: Instagram

Problémy s přibýváním na váze začaly paní Emerson trápit po porodu jejího syna Lea, kterému je dnes 23 let. V té době jí bylo 21 let. Vše se ještě zhoršilo poté, co ve 30 letech podstoupila hysterektomii, tedy chirurgické odstranění dělohy.

Mandy, která se začala vyžívat v "dietě" složené ze samých hamburgerů, smaženého bůčku, hranolků a dortů, začala nekontrolovaně přibírat. Výsledkem nezdravého životního stylu bylo astma, poruchy imunity, vysoký cholesterol, cukrovka a mnoho dalších vážných zdravotních problémů.

Mandy se podařilo shodit polovinu své původní váhy. A to jen díky jejímu idolu, zpěvákovi skupiny Take That.
Autor: Instagram
Nic z toho jí ale nedonutilo začít hubnout. Až setkání s jejím idolem. Mandy začala navštěvovat skupinové kurzy hubnutí, změnila svůj styl stravování a začala cvičit. Díky tomu má dole už více než 50 kilo a její ztracené sebevědomí je zpět.

"Nikdy jsem si nemyslela, že bych to mohla dokázat. Ten rozdíl je obrovský. Skutečně mi to radikálně změnilo můj život. Mám teď mnohem víc energie a můžu dělat věci, které jsem nikdy v minulosti dělat nemohla. Moje kondice se zlepšila. Baví mě být pořád aktivní, spíše než myslet na to jako fuška," říká šťastná Mandy.

Přesto má ještě jedno velké přání. Chtěla by svou sexy postavu předvést Garymu Barlowovi, o kterém je známo, že se v minulosti také musel potýkat s nadváhou. "Ráda bych se s ním ještě jednou sešla a vyfotila se s ním," dodává. Snad jí zpěvák vyhoví, když tohle všechno zvládla vlastně jen díky jemu.