Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nezbláznila se? Žena si nechala zkrátit prsty kvůli botám

Paulina si nechala operativně zkrátit prsty
25. června 2014 | 10:00

Pohádka o Popelce, kde si nevlastní sestry nechaly kvůli střevíčku řezat prsty, se stává realitou. Britka Paulina Charlikowska (30), která podstoupila bolestivou a riskantní operaci zkrácení prstů, je toho důkazem.

Většina žen, které nejsou spokojeny se svýma nohama, by si prostě nekoupila otevřené boty nebo by volila o číslo větší boty. Ne však třicetiletá Paulina Charlikowska, která s klidem podstoupila náročnou a riskantní operaci zkrácení prstů u nohou, která ji stála v přepočtu 131 387 korun.

„Zní to možná hloupě, ale já jsem svoje nohy vždycky nenáviděla a cítila jsem se trapně kdykoli jsem je před někým ukázala,“ říká Paulina, která nosila velikost bot číslo 8. „Snažila jsem se několikrát zmáčknout svoje prsty do bot o dvě čísla menších, ale nikdy jsem to bolestí nevydržela příliš dlouho a navíc se mi díky tomu začala tvořit kuří oka. A tak jsem byla odkázána na to, nosit ošklivé boty. Naštěstí jsem jednou v televizi viděla pořad o ženě, která si takto nechala zkrátit prsty ,a to změnilo můj život.“ Vypráví Paulina svůj příběh, který ji vedl až na operační sál.

„Od té chvíle jsem na to musela pořád myslet. Můj manžel si ze začátku myslel, že jsem blázen a nevěřil, že je pro mě operace nutná. Nakonec si ale uvědomil, že mě nic nezastaví a musel souhlasit.“

Paulina Charlikowska
Autor: Facebook.com
Paulina není jediná

V říjnu loňského roku tak Paulina podstoupila svou vysněnou operaci a nechala si chirurgicky zkrátit druhý a třetí u obou nohou. „Operace trvala hodinu a já při ní slyšela praskání kostí, což bylo opravdu strašné. Mnohem horší ale byla bolest poté, kdy jsem měla prsty sdrátované a dlouhých 5 týdnů jsem musela ležet a brát antibiotika, aby se mi rány nezanítily. Pak jsem další týdny chodila o berlích a celých 6 měsíců jsem nesměla chodit do práce.“

Dnes má Paulina nohy zcela zahojené a může si konečně pořídit své vysněné boty na podpatku. Trend těchto „kosmetických“ operací ve světě roste a je podstupují čím dál tím častěji.