Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Splněný sen: Boubelka hvězdou v Labutím jezeře

17. února 2014 | 12:37

VIDEO: Každý z nás si sní nějaký ten svůj sen. Tím jejím byl tanec. Věnovala se mu už od tří let. Nadváha a nepochopení lidí ale málem Hannah Baines (18) o tenhle velký sen připravily. Pomohla jí až netradiční reality show.

"I když se tanci věnuji už od malička, nikdy by mě nenapadlo, že si někdy zatančím roli Odette v Labutím jezeře. Nikdy jsem nebyla zrovna princeznou, ale teď jsem se jí díky reality show Big Balet stala," svěřila se osmnáctiletá baculka, která toužila dokázat všem, kteří se jí posmívali, že i s nadváhou se dá skvěle tančit.

"Měla jsem z toho opravdu výborný pocit. Užívala jsem si doslova každou vteřinu svého vystoupení. A nejlepší byl závěr, kdy nám diváci tleskali vestoje. Bylo to prostě úžasné. Dodalo mi to sebedůvěru. Tenhle projekt mi otevřel dveře, které jsem myslela, že pro mě zůstanou zavřené navždy. Už jsem prošla i konkurzem na taneční školu v Manchesteru," dodala úspěšná účastnice neobvyklé reality show.

Osmnáctiletá Hannah Baines snila o tom, že bude baletkou, už od dětství.
Autor: reprofoto channel4.com

Životní roli ale rozhodně nedostala "zadarmo". Za úspěšným vystoupením byly hodiny dřiny a hektolitry potu. Pod vedením dvou známých profesionálů se totiž z amatérů musely během pár týdnů stát profesionálové. A to jen za dvě noci v týdnu a víkendy.

"Jsou to reakce lidí, které mě inspirují. Když jsou třeba šokováni tím, že vůbec tančím, nebo mi složí kompliment za moje vystoupení, je to pro mě impulzem, abych na ně zapůsobila ještě víc. A jsem pro to schopná udělat vše. Stejně tak, když mě lidé kritizují kvůli mé tloušťce, inspiruje mě to ještě k větším výkonům," prozradila ještě Hannah.