Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílený pokus: Učitelka jógy přibrala 18 kilo. Chtěla dokázat, že na vzhledu nezáleží

27. září 2013 | 06:00

Chtěla prozkoumat a pochopit pocity lidí, kteří nemají zrovna ideální postavu. Dokázat, že jógu mohou cvičit i ti s nadváhou. Američanka Trina Hall (34) se proto rozhodla své štíhlé tělo "zhuntovat" nezdravou kalorickou stravou. A výsledky jejího "pokusu" vás překvapí.

"Chtěla jsem vymítit názor, že lidé, kteří cvičí jógu, musí vypadat jako z obálek časopisů," vysvětluje Trina na svém blogu.

Vše loni odstartovala její nejlepší přítelkyně přezdívaná Yogi, která se jí jednoho dne s pláčem svěřila se svými obavami a strachem z toho, že o ní budou studenti postranně mluvit jako o "tlusté učitelce jógy".

"Její strach mě zaskočil. Neměla jsem totiž pocit, že by měla nějaké problémy s nadcáhou. Zajímalo mě však, co vyprovokovalo její obavy. A chtěla jsem jí dokázat, že není důležité, jak vypadáte navenek, ale jací jste uvnitř," říká Trina.

Trina Hall
Autor: reprofoto Treenuh.com

Jak se budou lidé chovat? Budou respektovat učitelku, které budou pod trikotem prosvítat nevzhledné špíčky? Přihlásí se ještě na její hodiny? Mladá cvičitelka se to rozhodla zjistit na vlastní "kůži".

Naordinovala si dietu s názvem "Co vidím, to sním". Užívala si především oblíbené pochoutky mexické kuchyně, zajídala je čokoládou. Její každodenní příjem značně převyšoval výdej, a kila šla rychle nahoru. Pro mladou ženu zvyklou na zdravý životní styl to nebylo snadné.

Trina Hall
Autor: reprofoto Facebook/Trina Hall

"Měla jsem z toho špatný pocit, protože jsem vždycky jedla zdravě. Je důležité dbát na to, jakou výživu  vašemu tělo posíláte, dodává vám totiž potřebnou energii. A rozhodně není dobré jíst čokoládové tyčinky každý den," píše na svém blogu.

Kila rychle přibývala. Současně s nimi však i překvapivé poznatky. "Bála jsem se, že mě lidé budou soudit podle toho, jak vypadám. Ale zjistila jsem, že soudím spíš sama sebe. Když jsem se podívala do zrcadla, říkala jsem si: 'Nikdo mě takovouhle nebude milovat.' Vždycky jsem si myslela, že nezáleží na tom, jak člověk vypadá navenek, důležité je, jaký je uvnitř. Ale zjistila jsem, že jsem jako všichni kolem byla posedlá svým vnějším vzhledem."

Trina Hall
Autor: reprofoto Treenuh.com
Nic z toho, co původně čekala, se oproti jejím předpokladům nedělo. Okolí, ani studenti, Trině nijak nedávali najevo, že její postava už není dokonalá. "Nikdo neměl jedinou poznámku na mojí adresu. Přesto jsem se snažila své tělo skrývat. Místo obvyklého těsného trikotu jsem začala nosit volné kalhoty a tričko," prozrazuje.

V červenci Trina svůj experiment ukončila. Znovu dbá na vyvážený jídelníček. Jen mexické pochoutky si občas neodpustí. A do dalšího života si odnesla zajímavý poznatek.