Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívka, která nenáviděla paruky, zemřela: Talia (13) prohrála svůj boj s rakovinou

17. července 2013 | 13:00

Třínáctiletá Talia Joy Castellano se šest let prala se dvěma druhy rakoviny. Dívka pravidelně točila videa o správném líčením a dodávala sílu a optimismus lidem po celém světě. Včera svůj boj s rakovinou prohrála a po celém světě truchlí tisíce lidí.

Odešla mezi anděly

"S těžkým srdcem oznamujeme, že Talia získala křídla a odešla mezi anděly." Takto se dozvěděli milovníci statečné dívky o tom, že včera v dětské nemocnici v Orlandu podlehla zákeřné nemoci.

Na internetu se okamžitě strhla vlna příspěvků vyjadřujících hluboký zármutek. "Pošlete sílu její nádherné duši a lásku a modlitby její rodině," nebo "Nikdy jsem se s Talii nesetkala, ale tahle zpráva mi zlomila srdce. Nepřeji si nic jiného, než klid její duše."


Naprostá vyčerpanost

O statečné dívce jsme psaly zhruba před rokem. Tehdy věděla, že šance na přežití jsou mizivé, ale slíbila všem svým fanouškům, že povzbuzující videa bude nahrávat do vyčerpání sil. Svůj slib dodržela, přestože posledních šest měsíců svého života strávila v nemocnici. Světlé okamžiky střídaly dny, kdy nevstala z postele a chtěla jen spát. Její tělo bylo slabé a nemělo sílu dál bojovat.

Rakovina byl dar

Talia milovala líčení.
Autor: Facebook
Statečná Talia dříve prozradila, že mít rakovinu byl pro ni dar, protože díky ní měla vlastní kanál na YouTube, inspirovala tisíce lidí po celém světě a získala sebevědomí. Talia brala svou nemoc s nadhledem, přestože měla za sebou neuvěřitelné množství operací, transfuzí a chemoterapii. Zhruba před rokem odmítla transplantaci kostní dřeně a smířila se s tím, že její cesta brzy skončí.

Podpora celebrit

Talia s americkou moderátorkou Elle DeGeneres
Autor: Facebook
Talii milovali i světové celebrity. Včera například napsala na Twitter americká moderátorka Ellen DeGeneres: "Tento rok jsem se seznámila s velmi výjimečnou dívkou a dnes jsme ji ztratili. Myslím na její rodinu a jsem z jejího odchodu zdrcená."

Mezi lidmi, kteří posílali Tálii podporující balíčky do nemocnice byl mimo jiné zpěvák Bruno Mars. Setkala se i s Miley Cyrus nebo Usherem. V době, kdy měla Talia ještě dost síly na pomáhání lidem, účastnila se módních show, na kterých získávala peníze na výzkum rakoviny. Spolupracovala například se zpěvákem Joeym Fantonem nebo Justinem Biebrem.