Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dojemné! Blog pomáhal rodičům připravit se na smrt jejich dítěte

30. března 2013 | 06:00

Vážil necelých čtyřicet deka, měřil sotva sedmadvacet centimetrů. Na svět přišel o třináct týdnů dřív. Přesto měl malý Marshall obrovskou chuť žít. Po třech měsících však jeho malé srdíčko přestalo bít.

"Odpojili mě od přístrojů a mé křehké tělíčko vzali do náruče," těmito slovy začíná poslední dojemný příspěvek na blogu s názvem "Stout heart".

Ten založili Tyler (26) a Mandy (32) Stoutovi z městečka Fruit Heights v Utahu jen tři dny poté, co se jim v sedmadvacátém týdnu těhotenství předčasně narodil vytoužený syn. Dali mu jméno Marshall.

Život mu vzala infekce

Manželský pár psal příspěvky jménem svého předčasně narozeného dítěte, které od prvního dne statečně bojovalo o přežití. Doplňovali je fotkami malého Marshalla.

Tenhle snímek byl pořízen v době, kdy Marshal už vážil 1300 gramů a měřil 36 centimetrů.
Autor: stout-heart.blogspot.com
Doufali, že jim to pomůže vyrovnat se s jeho případnou smrtí. Zároveň to pro ně byl dobrý způsob, jak informovat rodinu a přátele o jeho aktuálním stavu.

O tři měsíce později, 4. března tohoto roku, vyťukali na klávesnici jeho poslední slova jen pár minut poté, co jeho malé srdíčko přestalo bít. Předčasně narozený Marshall svůj boj o život bohužel prohrál.

Krátký, ale inspirativní

Malý Marshall po porodu vážil necelých čtyřicet deka, měřil sotva sedmadvacet centimetrů.
Autor: stout-heart.blogspot.com
"Jeho život byl velmi inspirativní, přestože nikdy "nepromluvil" jediné slovo," svěřila se internetové verzi děníku Daily Mail Mandy Stout.

Marshall se narodil 19. prosince 2012 v Davisově nemocnice v Laytonu v Utahu. Vážil necelých čtyřicet deka, měřil sotva sedmadvacet centimetrů.

"Oči měl ještě zavřené, nezralé plíce teprve začínaly fungovat, kůži měl průsvitnou jako pergamenový papír a maličkou křehkou hlavu. Jeho šance na přežití byly podle lékařů v tom nejlepším případě 50/50," vzpomíná Tyler Stout.

Marshall byl jejich prvním dítětem.
Autor: stout-heart.blogspot.com