Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázrak! Dvojčátka se narodila o 5 měsíců dřív, 5 dnů po sobě

20. prosince 2012 | 11:10

Šanci přežít měli jen minimální. Přesto tihle malí bojovníci dokázali téměř nemožné. Roztomilá dvojčata Alfie a Axel Perkinsovi (5 měsíců) prokázala silnou vůli žít.

Konečně doma! Dlouhých pět měsíců musela tahle roztomilá dvojčátka strávit v nemocnici. Nebylo totiž vůbec jisté, zda přežijí. Lékaři jim moc šancí na život nedávali.

Teď si je konečně šťastní rodiče, Tom Perkins (25) a Emma Day (30), mohli odnést domů. A na cestu je oblékli vskutku stylově. V malých červeno-bílých dupačkách s rozkošnými čepičkami na hlavě vypadala dvojčátka jako zmenšení Santa Klausové.

Alfie a Axel strávili prvních pět měsíců života v nemocnici.
Autor: reprofoto The Sun

Konečně doma

Po narození vážili dohromady méně než 1,5 kilogramu. Dlouhé měsíce proto museli strávit v nemocnici, napojeni na spoustu přístrojů. Zoufalí rodiče se báli o jejich život.

"Je to taková úleva mít je konečně doma. Je to ten nejlepší dárek, jaký jsme si k Vánocům mohli přát," svěřil se šťastný tatínek.

První Vánoce stráví Alfie a Axel už doma.
Autor: reprofoto The Sun

Jeden je Rak, druhý Lev

Přestože jsou Alfie a Axel dvojčata, každý je narozen v jiném znamení. Axel, který na svět přišel 19. července je Rak, zatímco Alfie, který se narodil až 24. července je Lev.

"Protože se kluci narodili v různých hvězdných znamení, mohou z nich být úplně odlišné osobnosti," říká Emma.

Šťastní rodiče mají své kluky konečně doma.
Autor: reprofoto The Sun

Povaha Raka:
Račí citlivá povaha je chráněna tvrdou ulitou. Je také studnou tajností. V podstatě jsou Raci velmi skromní a příliš nevěří. Záleží jim na druhých a chtějí pomoci. Jejich klidná povaha je zařazuje mezi flegmatiky, uvnitř však je skrytá síla, kterou zmobilizují vždy, když si vytyčí nějaký cíl. Častěji než zlost, mají na repertoáru nářky nebo lítost a spíš než násilí, předvedou milou bezradnost. Ve své podstatě to jsou introverti, kteří na sebe neradi poutají pozornost, ale o to jsou poutavější. Osoby narozené v tomto znamení mají velmi dobře vyvinuté smysly a dobrou paměť. Rak je personifikací jemnosti a slušnosti. Spřátelit se s ním není vůbec lehké, protože je velmi nedůvěřivý. Všude očekává podraz a vše vidí v nejčernějších barvách.

Povaha Lva:
Lev nikdy neskloní svojí hrdou hlavu. Měli by si však dávat pozor na lhostejnost, lenivost a panovačnost. Tito lidé o sobě zpravidla nemají žádné pochybnosti, protože věří svým pracovním i morálním kvalitám a důvěřivě posuzují i své protějšky. Jsou to lidé hrdí a mají v úctě i hrdost svých spoluobčanů, u kterých jsou oblíbeni pro svou přímost a otevřenost. V jejich povaze je rytířskost a vrozený takt. Je fyzicky i psychicky zdatnou osobou. Bývá velmi ambiciózní a touží většinou po moci. Za svým cílem dokáže jít i přes mrtvoly. Je dobrým organizátorem a bývá velmi pečlivý. Rád vzbuzuje pozornost a respekt. Mluví hlasitě a rád se chválí svými úspěchy.