Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Penis už nechce! Chlapec (12) má mozek dívky, ale mužské tělo

22. ledna 2013 | 11:30

Narodil se jako kluk, už od dětství se však cítí být dívkou. Skříň v růžové ložnici má plnou sukní a šatů. Z představy, že mu začnou růst vousy, má noční můry. Jazz Jennings (12) je zkrátka dívkou uvězněnou v chlapeckém těle.

Puberta přináší do už tak těžkého Jazzova života spoustu problémů. I když se cítí být dívkou, stále má všechny mužské pohlavní znaky. Jako většina dospívajících "dívek" však touží po lásce "druhého" pohlaví.

"Cítím se jako dívka, ale když se podívám tam dolů, můj penis mi okamžitě připomene, že jí zatím zkrátka nejsem," říká zoufalý Jazz, který by si rád našel přítele.

Na nezájem chlapců si ale rozhodně stěžovat nemůže. Díky štíhlé postava, něžným rysům, dlouhým vlasům a nádherným očím se mu nabídky na schůzky jen hrnou.

Jazz rád a dobře zpívá i tančí.
Autor: reprofoto ABCnews.com
Když však potenciální nápadníci zjistí, že má jejich vysněná "princezna" mezi nohama něco navíc, obvykle se vyděsí. Jazzova matka ale trvá na tom, že musí všem klukům bez otálení říct, jaká je pravda.

Že by však zůstal(a) na ocet, ale Jazz strach nemá. "Možná jen trochu. Ale jestli mě některý chlapec nechá jen proto, že mi příroda omylem nadělila špatné tělo, pak vím, že pro mě nebyl ten pravý," prohlašuje.

Už v ranném dětství si Jazz uvědomoval, že se cítí být dívkou.
Autor: reprofoto ABCnews.com
Jazz, který má sestru a dva bratry, si svoji odlišnost začal uvědomovat už jako batole. Když mu někdo řekl, že je "hodný chlapec", okamžitě je opravil, že je hodná holčička.

Rodiče, kteří ho teď plně podporují, se rozhodli požádat o radu pediatra už když mu byly dva roky. V té době se jich totiž malý Jazz zeptal na pro ně šokující věc: "Mami, až přijde kouzelná víla se svojí hůlkou, mohla by mi odčarovat pindíka?"

Poruchu pohlavní identity lékaři u Jazza diagnostikovali, když mu bylo 5 let.
Autor: reprofoto ABCnews.com
O tři roky později, poté, co u něj lékaři diagnostikovali poruchu pohlavní identity, začal Jazz vystupovat jako dívka i na veřejnosti. Nechal si narůst dlouhé vlasy, propíchnout uši, šaty začal nosit i do školky.

Jeho růžová ložnice je plná holčičích věcí - v růžové šatní skříni visí samé dívčí šaty, všude jsou roztomilí plyšáci. Jenže jak Jazz přichází do puberty, začíná mít obavy z toho, co s jeho tělem udělají hormony.

Poruchu pohlavní identity lékaři u Jazza diagnostikovali, když mu bylo 5 let.
Autor: reprofoto ABCnews.com
Brzy tak bude muset začít podstupovat náročnou hormonální léčbu. Jako první mu lékaři předepíší blokátory, které zabrání růstu ochlupení a rozvoji dalších mužských vlastností.

Estrogenová terapie pak umožní jeho tělu prodělat ženskou pubertu. Začnou mu růst prsa, usazovat se tuk kolem boků. Posledním krokem pak bude operace, při které mu lékaři změní mužské pohlavní orgány na ženské. Tu však nemůže podstoupit dřív, než oslaví osmnácté narozeniny.

Transsexualita (neboli transsexualizmus) je stav nesouladu mezi psychickým a anatomickým pohlavím. Transsexuálem je buď člověk, který má primární pohlavní znaky muže, ale cítí se být ženou, nebo člověk, který má primární pohlavní znaky ženy, ale cítí se být mužem.