Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh čtenářky: V posteli se mi už hnusil!

Nevěra dokázala mou lásku zničit. Už nikdy víc bych nedokázala usnout a milovat se s člověkem, který mě podvedl s jinou.
5. ledna 2013 | 12:39

Nevěra dokáže zničit nejeden vztah. Na vlastní kůži to zjistila i naše čtenářka Simona. Manželova nevěra její lásku doslova zabila. Už nikdy víc nedokázala usnout a milovat se s člověkem, který ji podvedl s jinou.

Ležela jsem na pláži. Vychutnávala jsem si nádherné chvíle relaxu a šumění moře. Všechno by bylo dokonalé, kdyby to nebyla poslední dovolená s mým manželem ... Slíbili jsme si, že dříve než se rozvedeme, dáme si ještě poslední šanci. Ta poslední šance měla být dovolená na Rhodosu. Tenhle nádherný ostrov měl zachránit naše manželství. Je až neuvěřitelné, jak jsme se po dvou letech společného soužití odcizili.

Poznali jsme se na oslavě a okamžitě z toho byla láska na první pohled. Dokázali jsme si povídat dlouhé hodiny, smáli jsme se na komediích, které jsme oba zbožňovali. Milovali jsme se každý den, naše milování bylo plné vášně a zároveň něžné. Milan byl vynikající milenec a výborný manžel. Vše se však změnilo poté, co opustil svou práci. Začal podnikat s kamarádem, neustále byl zaneprázdněn nebo na služební cestě. Zavalen povinnostmi na mě neměl čas. Pokud i čas měl, neustále mi něco vyčítal a s ničím nebyl spokojen.

Uvědomovala jsem si, že se s ním něco děje. Naše láska a plány do budoucna se ztrácely. Později mi moje kamarádka řekla, že ho potkala ve městě s jinou ženou a chovali se k sobě velmi důvěrně. To byl začátek konce... Přiznal se mi a přísahal, že to ukončil. Vysvětloval mi, jak ho to mrzí, prý to byl zkrat, kterého lituje a už ho nikdy nezopakuje. Já jsem byla zmatená. Další měsíce se snažil vrátit vše zpět, ale důvěřovat jsem mu už nedokázala. Řekla jsem mu, že přemýšlím o rozvodu. Okamžitě se začal obhajovat a nakonec to vyústilo v hádku. Samozřejmě, že za všechno jsem mohla já. Vždyť to já jsem ta, která nedokáže odpustit i přes omluvu. Ale jak se dá odpustit nevěra, zrada, lež? Jsem ještě schopná milovat ho? Po tom všem? Tyto otázky mi neustále vířily v hlavě a odpovědi na ně jsem neznala.

Nakonec mě přemluvil na dovolenou. Prý mi dokáže, jak se změnil a že miluje jen mě. Ale naše společné rozhovory vyústily pouze do hádek a věděla jsem, že dovolená nebyl dobrý nápad. Vlastně nevím, proč jsem s tím souhlasila. Možná jsem chtěla ještě našemu manželství věřit. Navzdory nádhernému prostředí jsem věděla, že je konec. Už jsem jen počítala dny, kdy se vrátím domů. Po návratu jsem podala žádost o rozvod a od manžela se odstěhovala. Nesl to těžko, ale to on mě podvedl. On mě nechával samotnou doma a všechno mi vyčítal. Já mám také právo na šťastný život. Věděla jsem, že to je to nejlepší rozhodnutí. Nevěra dokázala mou lásku zničit. Už nikdy víc bych nedokázala usnout a milovat se s člověkem, který mě podvedl s jinou. Jeho doteky, polibky, objetí - to vše už patřilo jí. Chodili spolu půl roku. Půl roku mi to tajil ...

Dnes vím, že jsem se rozhodla správně. Láska musí procházet srdcem, naplnit celé tělo, každičký buňku a každičký moment musí patřit pouze jí. Láska dokáže odpouštět, ale ne pokaždé...

Čtenářka Simona

Autor: Nový čas pre ženy, lena