Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílené! Dívka má 20 kilo a radí, jak hubnout

24. srpna 2012 | 15:01

Děsivý pohled! Žádný tělesný tuk, chybějící svalová hmota. Z krásného mladého těla zbyly doslova jen kosti obalené kůží. Kseniya Bubenko (20) je však se svým tělem konečně spokojená. A radí dalším dívkám, jak vysněné váhy dosáhnout.

"Pobeda" neboli "Vítězství". Tak nazvala svou "dietu" dvacetiletá Kseniya Bubenko z ruského Jekatěrinburg. Při výšce 158 centimetrů váží neuvěřitelných 20 kilogramů.

Vítězství nebo prohra?

Pohled na kdysi nádhernou blondýnku je skutečně děsivý. Člověku doslova běhá mráz po zádech. Kseniya je však přesvědčená, že vypadá skvěle. Anorexie ji zkrátka uchvátila do svých "spárů".

"Konečně jsem spokojená s tím, jak vypadám. Teprve teď jsem krásná. Cítím se vážně skvěle," prohlásila na kost vyhublá dívka.

Na chvíli "celebritou"

Na jaře Kseniya dokonce vystoupila v ruské talk show, kde divákům vyprávěla o svém životě. Během vysílání dokonce radila dívkám, které jsou přesvědčeny o své nadváze, jak zhubnout. Dosáhnout "ideální" hmotnosti. Svůj jídelníček ale neprozradila.

Její vystoupení okamžitě zvedlo ze židlí většinu diváků. Rozpoutalo obrovskou diskuzi. Zděšeni však byli především lékaři. Oprávněně. Našlo se totiž hodně dívek, které Kseniyi obdivují. Je pro ně velkým vzorem. Neuvědomují si však, že tohle je cesta "do pekla".

Nevinný začátek

Všechno začalo poměrně nevinně. Kseniya chtěla zhubnout jen pár kilogramů. Hubnutí se jí však vymklo z pod kontroly. Začala na něm být doslova závislá. Ztratila pojem o realitě.

Toužila být co nejštíhlejší. A to se jí skutečně podařilo. Díky drastické "dietě" si jen během několika měsíců zdevastovala tělo. Ztratila nejen veškerý tělesný tuk, ale i svalovou hmotu.

Neúprosný konec

Takový stav má samozřejmě fatální následky pro organismus. Dochází k nezvratným poruchám metabolických procesů. Přestávají fungovat ledviny, nedostatečné prokrvování se projevuje i na činnosti mozku.

Anorexie postupně ovlivní i množství hormonů v těle, což vede k osteoporóze. Srdce začíná zpomalovat, dostavuje se arytmie. Postupně dochází k zhoršení jeho výkonu. Právě srdce bývá nejčastější příčinou úmrtí anorektiček.