Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh čtenářky: Milovala jsem sňatkového podvodníka!

20. května 2012 | 07:32

Lenka si myslela, že našla toho pravého. Okolnosti, které během jejího vztahu s panem vysněným ale vypluly na povrch, ji naprosto šokovaly!


V létě před dvěma roky jsem byla tzv. single a hledala si už asi po stopadesáté „toho pravého“. Bylo mi už 44 let, takže to nebylo zrovna snadné. Tentokrát jsem se rozhodla pro internetovou seznamku. Doufala jsem, že nenajdu jen samé úchyly nebo mamánky, ale i někoho normálního, kdo je stejně jako já sám a chce to změnit.

Měl srdce na dlani

Ozvalo se mi několik mužů. S některými z nich jsem se i setkala, ale žádný pan „Dokonalý“ mezi nimi nebyl. Za pár týdnů se však ozval muž, který mě zaujal. Měla jsem pocit, že přesně na něj čekám. Po setkání jsem měla zcela jasno: je to on! Sice měl tři odrostlé děti a manželku (prý nechápavou a hádavou), ale zato srdce na dlani, oči jen pro mě a neustálou chuť mi vyznávat lásku.

Láska jako trám

Choval se ke mně jako ke královně, sliboval mi nehynoucí lásku a společný život. Teď už vím, co znamená slovní spojení mít klapky na očích nebo všechno vidět růžově… Po měsíci měl u mě pár svých věcí a dostal klíče od mého bytu. Brzy jsem ale začala tušit, že něco není v pořádku. Jelikož pracoval po celé republice, vídali jsme se většinou jen o víkendech. Proto i zpráva a to, že mi zavolal, pro mě mělo ve všední den velkou cenu, zvykla jsem si na to.

Něco se změnilo

Najednou ale měl málo času, nepsal, nevolal a i jeho chování ke mně bylo chladnější. V té době jsem náhodou potkala kamarádku. Pracovala na exekučním úřadě a náhodou zjistila, že jméno mého přítele zná, protože nedávno řešili exekuci na jeho dům, ve kterém bydlí se svojí ženou a dětmi. Prý je zadlužený až po uši! Od kolegyně z práce jsem o „něm“ navíc načerpala další informace, protože její příbuzný bydlel ve stejné vsi jako on.

Už ani slovo
Co se může vyklubat z nádherné lásky? To čtenářka Lenka určitě nikdy nečekala.
Autor: Profimedia.cz

Pověst tam měl údajně nevalnou. Práce jako taková mu prý moc nevoní a už několikrát se od rodiny odstěhoval k jiné ženě. To byla bomba! Takže jsem honem vyměnila zámky u dveří, aby na mě jednou nečekal vybílený byt. Na moje zprávy vůbec nereagoval, telefon mi nezvedal. Až když jsem mu napsala, že k němu domů přivezu jeho osobní věci, svolil ke schůzce. Dvakrát její čas a místo ale změnil. Už jsem mu nevěřila ani slovo.

Tragický konec naší lásky
Co se může vyklubat z nádherné lásky? To čtenářka Lenka určitě nikdy nečekala.
Autor: Profimedia.cz

Z velké lásky tak byl nakonec velký průšvih. Dozvěděla jsem se také, že přítelkyň měl díky internetu najednou hned několik. S další napálenou jsem si dokonce vyměnila několik slov, od ní si dokonce půjčoval peníze, brzy by tak řada určitě přišla i na mě… Už dobře vím, že když se ženská zamiluje, nevidí, neslyší, co nechce, a samozřejmě nenechá svého drahého hladovět. Pokud nepřispěje penězi, aspoň navaří, napeče, zkrátka se stará. Já byla stejná. Říkám si, jak jen dokážeme být hloupě naivní!

Dávejte si pozor na seladony!

Z tohoto dvouměsíčního románku jsem ponaučená do smrti. Jen mě mrzí, že nemůžu nějakým způsobem tohoto konkrétního seladona znemožnit, aby mu už další důvěřivé ženy nenaletěly. Ze seznamky si totiž vymazal profil. Takže alespoň rada pro všechny zamilované dámy: Nikdy nedejte na sladké řečičky a sliby o nehynoucí lásce, spíše věřte činům a hlavně mějte se na pozoru ve chvíli, kdy po vás brzy „přítel“ začne chtít peníze.

Čtenářka Lenka

Autor: Kateřina Pokorná, Kema