Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejmladší prababička: Je jí 48 let!

Polka Teresa Gruca (vpravo) se díky pravnukovi Kacperovi stala nejmladší prababičkou v zemi
4. října 2010 | 04:59

Není proč čekat. Takovým heslem se zřejmě řídila Polka Teresa Gruca (51), když se rozmýšlela, zda si pořídit dítě. Dceru přivedla na svět v 16 letech, ve dvaatřiceti se stala babičkou a o dalších 16 let později už se mohla pyšnit tím, že má své první pravnouče. V té době jí bylo teprve 48 let! A Teresa se tak oficiálně stala nejmladší prababičkou Polska.

V době, kdy mnoho žen po třicítce váhá, zda už není nejvhodnější čas pořídit si vlastní dítě, Teresa Gruca už byla babičkou. „Bylo mi 16 let, když se mi narodila první dcera. Ve dvaatřiceti už jsem byla babičkou a o dalších 16 let později prababičkou,“ svěřila se se smíchem Gruca polskému deníku Fakt s tím, že ona, její dcera i vnučka Monika (19) byly v podstatě samy ještě děti, když měly své potomky. „Tradice v naší rodině byla prostě taková, že poprvé rodíme jako šestnáctileté,“ pochlubila se Polka.

Poslední přírůstek v rodině však rodinnou tradici zřejmě poruší, stal se jím totiž chlapec jménem Kacper (nyní 2 roky). A ani jeho matka, pro kterou je rodina na prvním místě, si nepřeje, aby se její syn stal otcem v pouhých šestnácti letech.

Rodinné vazby si však nedokáže vynachválit: „U nás je to tak, že máma se postupně stávala nejlepší kamarádkou své dcery, což je kvůli poměrně minimálnímu věkovému rozdílu pochopitelné. Ani generační problémy u nás nikdy nebyly,“ dodala Monika. S výchovou syna jí pomáhá Teresa. „Jsem nejenom nejmladší, ale také nejšťastnější prababička v zemi,“ říká o sobě žena.

Zdroj: Fakt.pl

Autor: INT, vk, jos, Fakt.pl