Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ochrnutá Abigail porodila dceru

Abigail ve společnosti manžela a syna Josepha
17. června 2010 | 04:23

Abigail Witchalls (31), která kdysi inspirovala miliony Britů svou vnitřní sílou poté, co ji útok zločince upoutal na invalidní vozík, opět skončila v slzách. Ale tentokrát v slzách radosti a dojetí. Navzdory otřesnému osudu totiž dokázala porodit další zdravé dítě.

Duben 2005

Na Abigail tlačící kočárek s maličkým synkem Josephem zaútočil nedaleko jejího domu v Little Bookhamu zfetovaný Richard Cazaly (†23). Bezbrannou ženu bodl nožem do zad, oloupil ji a nechal krvácet na opuštěné ulici.

Zločinec později spáchal sebevraždu, Abigail zůstala paralyzovaná na vozíčku, neschopná pohybu ani řeči. Navíc se v nemocnici zjistilo, že v době útoku byla těhotná. S přetěžkou životní situací se silně věřící žena vypořádala, syna Dominica porodila, ačkoli se s okolím domlouvala pouze mrkáním. Její odvaze se poklonil celý národ. Dostala tisíce dopisů od lidí, kterým dala naději…

Červen 2010

Abigail je v porodnici a po obličeji jí proudí slzy radosti. Právě totiž porodila zdravou holčičku Rebeccu. „Nemůžeme být už více šťastní. Je fantastické, že si Abigail i Rebecca vedou tak skvěle. Kdyby někdo tvrdil, že neexistují zázraky, rád ho k nám pozvu, aby s Abigail i Rebeccou strávil odpoledne. Hned by pochopil, že zázraky se opravdu dějí,“ říká její manžel Benoit (32).

Lékaři přitom byli proti tomu, aby Abigail znovu otěhotněla. Nevěřili, že by tolik zkoušená a ochrnutá žena na vozíčku byla schopna těhotenství a porod ve zdraví přežít…

Autor: INT, so, hto