Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Když znásilnění není znásilnění, aneb stalo se to i vám?

Vsunul penis do pochvy své pacientky. Je to znásilnění nebo poškozování cizích práv?
20. května 2010 | 12:04

Mostecký gynekolog Miroslav G. (61) vsunul penis do pochvy své pacientky (22). Udělal to proti její vůli a žena utrpěla psychický otřes. Soud ale vynesl skandální rozsudek: Nešlo o znásilnění ale o poškozování cizích práv. Je to normální?

ZNÁSILNILI VÁS A SOUD VÁM TVRDIL, ŽE SE TO NESTALO?
Znásilnili vás a u soudu jste neuspěla? Prožila jste podobný příběh? Chcete-li se o něj podělit ozvetě se na online@blesk.cz

Na vynesení rozsudku poslal zvrhlý gynekolog za sebe advokáta. Ten se odvolal i proti směšně nízkému trestu a žádá dokonce úplné zproštění obžaloby! Soudce totiž odsouzenému také na rok a půl zakázal vykonávat praxi ženského lékaře.

Je to znásilnění, tvrdí obžaloba

„Jestliže poškozené nařídil, aby zaklonila hlavu, dala ruce na prsa a uvolnila se, a pak do ní dvakrát vnikl, tak využil její bezbrannosti a jde o znásilnění,“ trvá naopak na obžalobě státní zástupkyně Naďa Voláková.

Poškozenou zvrhlík zneužil loni v červnu, když s ním v ordinaci osaměla. Už předtím se k ní ale choval zvrhle. Při prohmatávaní prsou jí olízl bradavku a genitálie. To ženu šokovalo, ale na policii oznámila až červnový exces.

Poškození cizích práv?

To, že gynekolog při vyšetření dvakrát zasunul penis do pochvy pacientky proti její vůli, soud překvalifikoval ze znásilnění na poškození cizích práv a zvrhlému doktorovi uložil jen zaplatit pokutu 50 tisíc korun! Pokud by nezaplatil, půjde do vězení.

„Jsem sice rád, že ho uznali vinným, ale nechápu, co má znamenat ta překvalifikace ze znásilnění na poškozování práv,“ zlobil se přítel poškozené Viktor (26). V den, kdy gynekolog zneuctil jeho partnerku, se za ním vydal do ordinace. Našel jen zavřené dveře, které vyrazil. Za to byl odsouzen k obecně prospěšným pracím...

Autor: Helena Lacinová, jos