Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka své dceři (16) píchá botox!

Neuvěřitelné! Matka své šestnáctileté dceři aplikuje botox
4. března 2010 | 05:00

'Nikdy není příliš brzy začít s botoxem.' Zřejmě tímhle šíleným heslem se řídí Sarah Burge (49), která injekce s klobásovým jedem vpichuje pod kůži své 16leté! dceři Hannah.

Hannah (dnes 16) byla ve svých patnácti letech spolehlivě nejmladší uživatelkou botoxu ve Velké Británii. A to hlavně ‚díky‘ starostlivosti své možná ambiciózní, zcela jistě pošahané, matinky. I když kdoví, co se rodí v hlavičkách dospívajících dívek, na které z každé druhé stránky módních časopisů špulí své kolagenem vyplněné rty jen o pár let starší modelky a celebritky. Botoxové injekce snad propána NE!? Nebo ano???

Pro někoho je jen těžko pochopitelné, že se honba za sebedokonalejším zevnějškem může stát návykem, který k posedlosti nemá daleko. Lidská Barbie, jak si sama říká 49letá Sarah Burge, Hannina matka, je takové mánie (odstrašujícím) důkazem. Se sebou ať si Sarah Barbie dělá co chce, no ne? Ale ukájet se na dospívající dceři?

Sarah, která drží světový rekord v největším počtu absolvovaných zkrášlujících procedur, své dceři vlastnoručně již dvakrát aplikovala botoxové injekce!


Také kroutíte hlavou a ptáte se, jaké vrásky ‚potřebuje‘ patnáctiletá holka vyhladit? Odpověď zní: Žádné! Hannah dostává o polovinu menší dávky než dospělé ženy. Jedná se totiž o prevenci proti vráskám budoucím.

Hannah: Po botoxu jsem toužila!

Celý případ však narůstá ještě do obludnějších rozměrů: Hannah prý po botoxu toužila sama! „Chtěla jsem botox ze dvou důvodů – jako prevenci proti vráskám a také proto, že všechny holky ve škole říkají, jak je skvělé mít ‚B‘,“ nechala se slyšet dospívající dívka.

„Měla jsem několik vrásek na čele a také kolem pusy. Byla jsem z toho hrozně nešťastná. Vzhled je pro mě velice důležitý. Nechci být vypadat unaveně a ztrhaně až mi bude 25,“ naprosto vážně pronáší Hannah.

Tohle už ovšem hraničí s psychickou poruchou. Možná doba, kdy touha po mladistvě vypadající pleti přeroste v chorobu mysli i duše, jež se bude podobně jako anorexie a bulimie léčit na psychiatrických odděleních, není vzdálena v daleké budoucnosti.

“Jedna kamarádka mi řekla, že čím dřív s botoxem začnu, tím méně budu mít vrásek až budu dospělá,” trousí ze sebe dívenka, která o kouzlu příběhu života zapsaného ve tváři stárnoucího člověka zřejmě nemá chudák ani ponětí.

Máma s dcerou: Do cukrárny? Ne! Na plastiku...

Na komentář skutečnosti, že ji její matka, která za vlastní vylepšení utratila už neuvěřitelný půl milion liber, v botoxovém tažení podporuje, už nezbývají slova. “Jsem ráda, že se mnou Hannah otevřeně o botoxu mluvila a že nic neprovedla za mými zády,” řekla Sarah. “Bylo by ode mě pokrytecké dceři botox zakazovat, když já sama jsem podstoupila tolik operací,” obhajuje se matka.

To, že aplikace botoxu byla provedena doma, nikoli ve zdravotnickém zařízení, je poslední kapkou. Injekce si ‘holky’ navíc pořídily na internetu. “Je pro mě naprosto šokující, že si botox může na internetu koupit 16letá dívka. Online nákup je navíc extrémně nebezpečný, protože nikdy nevíte, odkud látka opravdu pochází,” řekl prezident Britské asociace estetické chirurgie Fazel Fatah a stejně tak odsoudil její domácí užití.

“Látka může být kontaminovaná, ne stoprocentně čistá. A navíc hrozí velké nebezpečí při neodborné nebo příliš časté aplikaci. Následky mohou být vážné, deformací či dokonce paralýzou obličeje počínaje, vzrůstající odolností proti působení některých léků konče,“ varuje lékař.

Výplach mozku klobásovým jedem

Hannah si ovšem mele svou: „Znám mnoho dívek, které prošly botoxem za zády svých rodičů. To já nechci. Vím, že s máminou pomocí nebudu mít obličej jako mrazem ztuhlý, ale nebudu mít ani žádné vrásky….“

Co dodat? V tomto případě se zdá i lobotomie jako šetrnější a daleko účinnější léčebná metoda.

DISKUTUJTE - KDY KULT KRÁSY ZAČNE ZABÍJET?
Kam se řítí společnost, posedlá mládím, krásou a úspěchem? Zbývá zde prostor ještě pro skutečné hodnoty? Napište svůj názor do diskuze pod článkem, zajímá nás!
Autor: INT, šim