Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivé! Zákeřná nemoc z dívky udělala živoucí hračku. Sama se nepohne ani nenají

29. září 2015 | 20:05

Seznamte se s jedinou skutečnou lidskou Barbie, která za svůj vzhled nevděčí žádným plastickým úpravám ani operacím. Pravda je mnohem smutnější. Trpí totiž nevyléčitelnou svalovou dystrofií a je odsouzena k smrti. Přesto se na své nemoci snaží hledat jen pozitiva a pozornost fanoušků jí dodává sílu i chuť do života.

Možná namítnete, že pár podobných „bárbínek“ už po světě běhá. Jenže jste na omylu. Na rozdíl od ukrajinských panenek Valerie Lukyanové a Anatastasie Shpaginy je vzhled osmadvacetileté Amber Guzman z Kalifornie skutečně dílem přírody.

Není ale o co stát. Mladá žena totiž trpí nevyléčitelnou nemocí a pomalu umírá. Nemůže už dokonce sama ani přijímat potravu. Ztratila schopnost polykat, proto není divu, že je stále hubenější. Jí to prý ale nevadí, má radost, že ji lidé přirovnávají ke slavné panence.

Kvůli svalové dystrofii je Amber navíc zcela odkázána na pomoc okolí. Sama se nedokáže ani posadit, natož třeba zvednout. Problémy má také při chůzi do schodů, a dokonce už ani při chůzi na rovném povrchu se neobejde bez holí. 

Video se připravuje ...
Amber je vážně nemocná, sama se nemůže hýbat, dokonce ani polykat, přesto má radost, že ji přirovnávají ke slavné panence. • VIDEO: Youtube

Ale zatímco jiní se často kvůli příznakům nevyléčitelného onemocnění psychicky hroutí, Amber v něm našla potěšení a význam. Tvrdí, že se příznaky své nemoci naučila milovat, protože jí pomáhají vypadat jako skutečná živá panenka Barbie.

„Valeria Lukyanová a Anatastasiya Shpagina vypadají jako živé panenky a umějí si udělat opravdu dokonalý make-up. Ale pravda je taková, že já jsem skutečná živá panenka, a to nejen vzhledem. Stejně jako panenka potřebuje pomoc, aby se dostala na jiné místo, potřebuji ji i já,“ říká těžce nemocná žena.

Ta se rozhodla svůj vzhled podpořit i náležitým oblečením. Začala se fotit, točit videa a umisťovat je na internet. Dnes má téměř 10 000 fanoušků na sociálních sítích a dostává tisíce dopisů. Své videa se ale také snaží využít k tomu, aby se mezi lidmi zvýšilo povědomí o svalové dystrofii.

Autor: red