Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelný přírodní úkaz: Tyhle ženy jsou dvojčata, přesto vypadají jako z jiných kontinentů

9. března 2015 | 20:00

Jedna je zrzka s rovnými vlasy a alabastrově bílou pletí, druhá kudrnatá černovláska s pletí v barvě čokolády. Přesto jsou Lucy a Maria Aylmer (18) příbuzné. A ne jen tak ledajaké. Jde totiž o dvojčata.

„Nikdo nám nikdy nevěří, že jsme dvojčata, protože já jsem bílá a Maria zase černá,“ říká Lucy. „I když jsme se stejně oblékaly, nikdy jsme nevypadaly jako sestry, natož jako dvojčata. Často jsme s sebou nosily i rodné listy, abychom to lidem dokázaly,“ dodává.

Přestože osmnáctileté Britky vypadají spíš jako dobré kamarádky ze dvou naprosto odlišných kontinentů, jde o dvouvaječná dvojčata. Jak je ale možné, že vypadají takhle? Vysvětlení je zcela prozaické. Tatínek totiž pochází z Kavkazu, zatímco maminka je poloviční Jamajčanka.

Když se ale manželé, kteří mají ještě další tři děti, před lety dozvěděli, že budou mít dvojčata, ani ve snu je nenapadlo, že by mohla být takhle rozdílná. O to větší bylo jejich překvapení při porodu, když jim asistentka miminka vložila do rukou.

„Naši sourozenci mají barvu pleti, která je někde mezi námi dvěma. Já a Maria jsme na úplně opačných koncích spektra. A máme i naprosto odlišné povahy. Maria je živel, zatímco já jsem plachý člověk,“ říká Lucy.

Dvojčata Lucy a Maria si nejsou vůbec podobná
Autor: boredpanda.com