Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak posílit vztah? Tohle je 6 tipů, díky kterým se opět zamilujete!

vztah
1. dubna 2023 | 06:00

Vzpomínáte na chvíle, kdy jste byli nažhavení jeden na druhého jako dva uhlíky? Co dělat, aby to mezi vámi zase začalo jiskřit?

Po čase růžové brýle zamilovanosti zkrátka opadnou a vášeň není už tak silná jako na začátku. Možná už ho berete tak trochu jako samozřejmost, nebo vám dokonce začal v něčem vadit. Možná se nad vámi stahují černá mračna nedorozumění. Každý vztah někdy prochází krizí a pro trochu štěstí je potřeba něco nepatrně změnit ve vašem stereotypu. Jak najít znovu harmonii ve vztahu?

Jak se bude dařit v lásce jednotlivým znamením? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

1. Promluvte si 

Komunikace ve vztahu je nejdůležitější. Žena chápe a vnímá věci trochu jinak než muž. Každý může mít úplně jiný úhel pohledu, což je sice v pořádku, ale když už z toho vzniká mezi vámi napětí, je opravdu načase si promluvit. Zajděte spolu třeba na večeři, kde jste byli, když jste se seznámili. Pokud vám ale v osobní schůzce něco brání, můžete to i napsat. V dnešní době různých aplikací je to jednoduché. A co třeba zkusit napsat dopis? Je více osobní a má větší hodnotu. Navíc budete mít jistotu, že partnera nevyruší třeba jako zpráva v mobilu, a tak si bude moct udělat více času na jeho přečtení. A vy se pak můžete těšit na odpověď.

2. Dejte se do pohody 

Stres zabíjí libido. Pokud jste vyčerpaná z práce, tak se nejdřív dejte do kupy a nenuťte se do aktivit, na které se necítíte. To platí i o sexu. Žena potřebuje mít dostatečný prostor k uvolnění, aby si ho mohla užít. Muž může hned, ale musí pochopit, že my to prostě máme často jinak. Váš protějšek si jistě rád najde vlastní činnost, při které se odreaguje. Anebo to můžete zkusit i společně a třeba si dopřát nějaký wellness večer či alespoň vzájemnou masáž.

3. Vyhledejte odborníka 

Pokud nad vámi už dlouho visí černý mrak, tak se asi schyluje k bouřce. Což může být i dobré znamení, protože pak bývá opět jasno. Nemusíte to nechat dojít tak daleko, že jeden z vás bouchne dveřmi a nadobro zmizí ze života toho druhého. V dnešní době je úplně normální, že lidé pečují o svůj vztah s pomocí odborníka. Zkuste si najít někoho na doporučení svých známých nebo na internetu. Další z možností je zavolat na bezplatnou Linku pro mámy a táty. Je to psychologické poradenství, kde v klidu proberete svou situaci a zamyslíte se nad vhodným řešením.

4. Hra vděčnosti 

S partnerem jsem začala hrát takovou hru. Domluvili jsme se, že si každý den během dvou týdnů napíšeme zprávu, co se nám na tom druhém líbí. Zjistili jsme, že toho je opravdu hodně, proč chceme mít toho druhého vedle sebe, a navíc jsme se u toho i pobavili. Jsme každý jiný, ale právě proto se úžasně doplňujeme. Tato vděčnost posílila pouto lásky mezi námi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Dana Drázská