Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co stačí ženám k tomu, aby byly ve vztahu šťastné? Těchto šest věcí!

4. února 2018 | 06:00

Nedávno jedna moje kamarádka pronesla hlubokou myšlenku. Prý kdyby nás chlapi občas pochválili, že nám to sluší, poděkovali za večeři, kterou jsme jim postavily na stůl a občas přinesli kytku, byly by vztahy téměř dokonalé. Co vlastně ženy ve vztazích hledají? 

Pozornost

Pozornost je ta nejdůležitější věc, kterou žena od partnera chce. Chce, aby si na ní všeho všímal, třeba toho, že se vyparádí na rande nebo na divadelní představení. Žena chce pro svého muže vypadat perfektně od hlavy až k patě, od šatů až po lodičky a ráda by, aby to chlap ocenil. Veškeré její úsilí je marné, když si muž nevšimne, že má nový účes nebo že trochu zhubla. Ženy milují komplimenty, i ty nenápadné.

Rovnost

Všechny ženy chtějí, aby byl jejich vztah rovnoprávný. Znamená to svobodu vyjadřovat názory a přijímat rovnocenně rozhodnutí. Vztah není o jedné osobě, ale o dvou. Proto ženy chtějí, aby jim dal muž stejnou důležitost při rozhodování a vykonávání věcí. Mohou to být drobné záležitosti, ale i rovnost při výběru kariéry.

Respekt

Ženy si ve všech směrech zaslouží respekt. Ovšem respekt si zaslouží každý člověk bez ohledu na pohlaví. Pokud je žena ve vztahu, musí ji muž respektovat a stejně tak musí respektovat její názory i její pohled na život. Samozřejmě, že ji může kritizovat, ale vnitřně by měl respektovat její individualitu. Když se žena mýlí, ať ji muž opraví, ale nikdy by se neměl pokoušet ji změnit.

Autor: iStock

Ocenění

Ženy velmi často pochybují o tom, co dělají. Je to i proto, že okolní svět vytváří stereotypy ve stylu: Jak by měla žena vypadat? Dokonalé tělo, bezchybná tvář, sexy nálada – tak vypadají mnohé ženy v časopisech, filmech a televizi. To vše v ženách vytváří nejistotu, zvláště když muž komentuje to, co vidí na obrazovce a řekne jí to. No, nikdo není dokonalý, že, pánové, a make-up dokáže skrýt i ty největší vady na kráse. Prosím, oceňujte nás, my jsme vedle vás!

Péče

I když pracujeme ve vrcholných funkcích, chodíme do práce a vracíme se unavené, pořád jsme to my, kdo se ještě postará o rodinu a partnera. Jistě, i muži se starají, ale ženy potřebují, aby je muži pochválili, aby ocenili večeři, bábovku nebo to, že skvěle zorganizovaly večírek či oslavu narozenin. Ženy vážně dělají všechno pro to, aby se chlapi měli dobře. A očekávají od mužů, že jim ukážou, jak moc jim na nich záleží. Potřebují péči, když mají špatný den nebo když se naopak cítí šťastně, protože se jim něco podařilo.

Láska

No a poslední věc, kterou ženy potřebují jako sůl, je láska. Respektive projevy lásky. Ženy jsou vděčné za každé malé vyznání, ať už je to obyčejná kytka na roztomilý mail, který jim partner pošle z práce. I když si spousta mužů myslí, že ženy vyžadují nákladné večeře v luxusní restauraci, není to tak. Ženy mají rády návštěvy restaurací, ale ne kvůli jídlu či recenzím na internetu, ale protože jim muž dává svůj čas, čímž vyjadřuje svou lásku. Miluji tě, je fajn, ale činy jsou mnohem důležitější.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: aši