Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářky Jany: Můj muž žil dvojí život!

Čtenářka Jana byla v šoku, když se dozvěděla o dvojím životě svého milovaného manžela.
1. listopadu 2013 | 12:00

Jaké to je, když po letech důvěry přijdete na to, že v podstatě žijete s bigamistou? Jednu ženu ukazoval světu, druhou před ním (i před tou první) schovával. Jak to dopadlo, všichni víme. Tato lež jim rozbila mnohaleté, slušně fungující manželství.

Nechápu, jak jsem mohla být tak hloupá

Žila jsem osmnáct let s cizincem,“ kroutí ještě pět let po rozvodu hlavou devětatřicetiletá Jana. Manžel, kterého milovala a měla s ním tři děti, měl více než polovinu jejich společného života dvě rodiny.

Tichá voda

Její muž byl prý vždycky „taková ta tichá voda“. Poznali se už na studiích. „Honza nikdy nepatřil mezi nějaké lamače ženských srdcí, připadal mi zranitelný a hodně citlivý. Než jsme se vzali, chodili jsme spolu dva roky, a věřila jsem, že je to velká láska“ vypráví elegantní žena, povoláním advokátka.

...
Autor: Shutterstock

Manželství vypadalo šťastně. Postavili si hezký domek, oba si stihli vybudovat slušnou kariéru, a vychovat děti. Spokojený byl i jejich intimní život. „Kdybychom spolu sexuálně nežili, asi by mě napadlo, že manžel někoho má. Ale styk jsme měli relativně často a všechno bylo v pořádku. Aspoň jsem si to myslela,“ stále nechápe paní Jana. Jak se ale nakonec ukázalo, Honzovi se dařilo zvládat najednou víc žen i rodin. „Dodnes mi nejde do hlavy, jak na to ten chlap mohl najít čas a sílu,“ říká Jana.

Byl to mobil, jako obvykle

Když na to teď po letech myslím, jsem přesvědčená, že to věděla spousta lidí. Já jsem se to dozvěděla tak, že Honza zapomněl doma mobil. Když začal vyzvánět, chtěla jsem ho jen ztišit. Na displeji jsem ale uviděla jméno Vojta. Vojta byl náš kamarád a byl už dva roky po smrti. Prostě jsem ten mobil zvedla. A když se ozvalo ‚Honzo, přijeď co nejrychleji, holky mají obě angínu, a já musím zítra do práce,‘ posadilo mě to na židli.

Nezapíral, prosil

Seděl tam, rukama si stále hladil pleš, a jen dokola mlel něco o tom, že mu mám odpustit, že to takhle nechtěl. Prý se jednou jen trochu zapletl s kolegyní a nakonec z toho byl téměř desetiletý vztah a dvojčata. Honza navrhl, ať to zkusíme u psychologa, že chce zůstat se mnou, ale že má závazky i tam, ať to zkusím pochopit… Přistoupila jsem na to jen kvůli dětem. Stejně to nepomohlo. Nedokázala jsem překousnout, tak jsem to skončila. Zhubla jsem tehdy o deset kilo, dva roky jsem brala antidepresiva. Bože, to jsem teda věřila pitomci,“ dodává Jana. To je na tom nejhorší. Že člověk věří někomu, kdo ho totálně zklame.

Autor: rie