Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Naše tělo mluví sexy jazykem aneb Triky, jak přilákat pozornost mužů

Pomozte svému muži být lepším milencem.
25. srpna 2009 | 12:02

Můžeme se utěšovat, že mužům nejde ani tak o tělo, jako o naši duši, ale než se jim podaří postřehnout, že vůbec nějakou máme, musíme je okouzlit.

Nakonec i průzkumy potvrzují, že si pánové na první pohled všimnou dokonalosti naší postavy a teprve na druhý inteligence a šarmu. Další příčky obsadily oči, zadek a výrazná prsa. Nemusíte mít ale parametry hollywoodských celebrit, abyste je dokázala okouzlit. Poradíme vám, jak na to.

Noste se jako Kleopatra
Egyptská královna dobře věděla, že i díky ladné a rozvážné chůzi jí budou muži padat k nohám jako mouchy. Sebevědomý a vzpřímený postoj vás ale dokáže i ochránit. Dáváte jím světu najevo, že máte pro strach uděláno.
V držení těla se odráží i váš vnitřní svět. Podívejte se na sebe do výkladní skříně. Jste shrbená, ruce vám bezvládně visí podél těla, nebo je máte křečovitě napjaté, pohyby neuspořádané a trhané? Vsedě křížíte ruce a nohy v obranném gestu? Zvedněte hlavu a narovnejte se. Bez sebevědomého postoje nikoho nesbalíte, a navíc křičíte do světa, že jste chudinka a zasloužíte spíš soucit než obdiv. Natrénujte si pevný postoj před zrcadlem. Nohy jsou vám pevnou oporou, mírně je rozkročte, jednu můžete pokrčit. Povolte ramena, zatáhněte břicho a vypněte hrudník. Jste přece úžasná, tak proč to nevykřičet do světa svým tělem!

Sexuální revoluce v Čechách
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Tajemství uhrančivého pohledu
Chvíle se šminkami před zrcadlem sice může z vašeho oka vykouzlit malé výtvarné dílo, ale pokud se za ním bude skrývat pohled trpící laně, vaše úsilí se mine účinkem. Oči na vás totiž prozradí úplně všechno. Jestliže se cítíte pod psa, jste nejistá a utrápená, každý to na vás už z pouhého pohledu pozná. Recept na svůdný pohled je jednoduchý. Zajímejte se o své okolí, užívejte si krásy života i svůj temperament, a uvidíte, jak vám oči ožijí.
Průměrně se při zkoumání okolí zadíváme na tvář svého protějšku na dobu kolem tří vteřin. Delší „podívání se“ znamená zájem. Proč tedy nenaznačit sympatickému kolegovi, že nám stojí za pozornost. Vydržte s pohledem, než napočítáte do pěti, přesně tak dlouho stačí, aby se jeho nervová soustava nastartovala a on pochopil, že vás zaujal.

Co je sexy...

- Ladná svižná chůze.

- Pozorné naslouchání při hovoru.

- Uvolněný smyslný tanec.

- Dlouhý pohled.

- Zářivý úsměv.

 

... a co není?

- Nejistý shrbený postoj.

- Těkání očima.

- Mračení se.

- Rozmáchlá gesta.

- Hlasitý smích.

Nešetřete úsměvem
Ani nejdražší make-up nenahradí to, co dokáže váš úsměv. Sedmdesát procent mužů dává přednost usměvavé ženské tváři bez make-upu před dokonale nalíčeným obličejem. Říká to nejen výzkum, ale i zkušenost většiny z nás. Smích a úsměv jsou naše zbraň číslo jedna. Nic nestojí, muže odzbrojují a nám nenápadně přidávají na cenných bodech. Nakonec je jedno, jestli váš zářivý úsměv dovede „pana vysněného“ do vaší náruče či zda díky němu zpříjemníte den sobě i svému okolí. Ale pozor, hlasité záchvaty smíchu jsou sice zdravé a osvobozující, ale do svůdné řeči těla nepatří.

Autor: 

Překročte intimní zónu
Znáte ten pocit, že vám někdo vadí natolik, že s ním nevydržíte v jedné místnosti, natož u jednoho stolu? Já rozhodně ano. Stejně tak, když se ke mně blíží nepříjemný člověk, instinktivně založím ruce před tělem. Chráním si totiž svůj prostor. Přibližně v půlmetrovém okruhu okolo těla je náš prostor intimní zóny. Do ní obvykle nepouštíme nikoho, koho neznáme, a naopak, v rámci svádění bychom v něm svůj objekt rády přivítaly. Na začátku hovoru si stoupněte tak, abyste se oba cítili bezpečně. Pokud před vámi partner nezačne vyděšeně couvat, nenápadně se přibližujte.

Svádivý dotyk
Možná byste se na něj ze všeho nejradši vrhla a objala ho, ale riskujete, že místo opětování vaši náklonnosti vezme vyděšeně nohy na ramena. Fyzický kontakt je důležitý a signalizuje, že jsou naše city v pohotovosti, ale dotýkat se můžeme až ve chvíli, kdy je jisté, že jsme zahrály na tu správnou strunu. Jednoduchý trik spočívá v letmých, jakoby samovolných dotecích, během nichž pozorujeme jeho reakci. Možná právě ve chvíli, kdy se jemně dotknete jeho ramena, přeskočí ona elektrizující jiskra, a vy skončíte při vášnivém polibku. Pokud ne, nevadí, zřejmě nebyl ten pravý.

To, čím se bavíte, hodně vypovídá o vaší skutečné povaze.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Ve víru tance
Říká se, že je řečí těla. Při něm můžete vyjádřit celou svou osobnost, svůj temperament, smyslnost i emoce. Podle britských psychologů je tanec vlastně namlouvacím rituálem, snažíme se jím přilákat pozornost co nejkvalitnějšího partnera. Ne náhodou byl odpradávna důležitým pomocníkem při navazování milostných vztahů. Jednak díky tanci beztrestně vstupujete do intimní zóny partnera a pak se k citovému jiskření může vyjádřit i váš nos. Například při ploužáku cítíte jeho osobité pižmo a instinktivně poznáte, jestli vám voní nebo ne. Každý má totiž úplně jinou vůni, a i vědci připouštějí, že feromony ovlivňují naše sexuální chování i výběr partnera.

Autor: Majka Vinická
Další články z kategorie
 
Sada tří cestovních kufrů
Kategorie Pobyty| Jídlo| Zboží
Celá Čr
2499 Kč
1399 Kč
sleva
44%