Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mingle vztahy jsou stále častější. Jak to funguje v praxi a proč jsou tak atraktivní?

  • 17. března 2023 | 06:00

    Zdá se, že svoboda ve vztazích začíná být skloňována ve všech možných pádech a vzniká mnoho různých druhů vztahů, jiných, než je ten monogamní. Dneska si trochu posvítíme na mingle vztahy, které v poslední době začínají být populárnější než dříve.

    Tento druh vztahů byl definován německým výzkumníkem Peterem Wippermannem, který dal dohromady dvě slova mixed a single, a to teprve před necelými deseti lety. Z toho tedy jasně vyplývá, o čem tento vztah je: je to směs single života a partnerství.

  • Single má výhody

    Průzkumy prý potvrzují, že single život prospívá člověku v tom, že je více ambiciózní, vede zdravější život, více experimentuje a je mnohem více sociálně laděný. Rozhodně single neznamená sám. Je to logické, když má člověk více času sám na sebe. Ovšem pokud není osobní svoboda tím nejdůležitějším a mnohem více vás těší, když můžete život sdílet, budete po očku pokukovat po vašich zadaných kamarádech a tiše závidět.

    Podívejte se na rozhovor o volném vztahu:

    Video se připravuje ...
    Sandy ze Šťastně až na věky: Naším volným vztahem a stylem života trpí nejvíc naše děti • VIDEO: videohub

  • Život v páru má také výhody

    I tady se odpíchnu od průzkumů, které dokazují, že lidé, již žijí v manželství, se dožívají delšího věku. Samozřejmě není manželství jako manželství, jedná se o spokojené svazky, které nezatěžují psychiku. Výzkum potvrzuje to, že počet a kvalita našich sociálních vztahů ovlivňuje naše duševní a fyzické zdraví, chování a riziko úmrtnosti. Vztahy, ať už romantické, rodinné, přátelské nebo jiné, nás udržují ve zdraví. Láska by se měla hýčkat.

    Podívejte se na rozhovor s ženou, která byla závislá na seznamkách:

    Video se připravuje ...
    Léčila zlomené srdce závislostí na seznamkách, nakonec přišla další tragédie! Mirka ze Šťastně až na věky • VIDEO: videohub

  • Proč tedy mingle?

    Vezměte si, kolik vztahů dneska krachuje, kolik manželství se rozvádí. Přestože jako singles toužíme být ve vztahu, když v něm jsme, najednou nám single život chybí. Mingles je tedy východiskem, které vypadá jako skvělý kompromis. Když se s partnerem nevidíte každý den, odpadají zbytečné hádky kvůli banalitám a více se na sebe těšíte. Tím pádem si tak rychle nezevšedníte, máte mnohem více času na to, co vás baví, koníčky, přátele. Společný čas si pečlivě plánujete, proto je mnohem nabitější, více se na něj soustředíte a užíváte si ho. Když se máte vidět, tak se také vždycky upravíte, tudíž jste v jeho očích neustále za královnu, bez vytahaných tepláků.

    Podívejte se na rozhovor s režisérkou Šťastně až do smrti:

    Video se připravuje ...
    Režisérka Jana Počtová: Vím, proč jsem za kamerou. Já bych svůj intimní život veřejně odhalit nedokázala • VIDEO: videohub

  • Kdo si to užívá?

    V každé etapě našeho života nám také může vyhovovat něco jiného. Mladí a neklidní, kteří se ještě nechtějí vázat, jsou jednou z těch skupin, kterým mingle sedí jako ulité. Mohou se soustředit na studium nebo kariéru a přitom se nevzdávat romantiky a sexu. Stejně tak to mohou mít i ti, kteří si už jedním dlouhým vztahem prošli, mají za sebou rozvod, mají děti a jsou zvyklí na své pohodlí a nedokážou si úplně představit, jak se budou sžívat s novým partnerem. Pro tento typ lidí, kteří ale nezanevřeli na lásku, mohou být oddělené domácnosti přesně tím, po čem touží. Být spolu, když chtějí, a užít si to, ale vracet se do klidu svého domova.

  • Komu to nesedne?

    Jestliže blízkost toho druhého, společné usínání a společná probouzení jsou tím, co na vztahu milujete, pak mingle není pro vás, tam budete strádat. Dvě domácnosti jsou také mnohem více finančně náročné a nikdo vám doma nepomůže. Pokud nebudete vztahu „na dálku“ věnovat dostatek času a energie, pak hrozí odcizení a po něm je už jasné, co bude následovat.

Diskuse ke článku
.