Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je možné masturbovat příliš často? Co si tím můžeme přivodit?

  • 26. května 2020 | 06:00

    Přemýšlela jste někdy nad tím, že by mohlo existovat riziko z příliš častého masturbování? Možná to jen tak někoho nenapadne, protože – kolik je vlastně moc? Jak často byste musela tuto činnost provozovat, aby to už nepřinášelo veškeré benefity?

    Pokud se čas a intenzita, které dáte masturbaci, přehoupnou přes únosnou hranici, je prokázáno, že vám nehrozí žádné fyzické následky, ale je dost dobře možné, že by to mohlo pořádně zamávat s vaším vztahem. Takže jak je to tedy?

  • Pozitiva

    Autor: iStock
    Nejdůležitější je vědět, že masturbace má nespočet velmi pozitivních účinků na tělo i mysl. Během orgasmu se v těle uvolňují endorfiny a oxytocin, které pomáhají relaxovat, uvolňují stres a usnadňují usínání. Masturbace také pomáhá zvyšovat sebevědomí a uvědomovat si vlastní tělo, chápat, jak s ním zacházet – a tím pádem poté můžete snadněji komunikovat s partnerem o tom, co chcete. Masturbace vás může dělat šťastnou, ale kde je hranice, jejíž překročení může mít následky?

    Podívejte se na animovaný film o klitorisu:

    Video se připravuje ...
    Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se! • VIDEO: youtube

  • Znecitlivění

    Autor: iStock
    Pokud masturbujete příliš často, používáte jednu erotickou pomůcku nebo ten stejný pohyb prsty pokaždé, když se přivádíte k orgasmu, je možné, že budete mít posléze potíže dojít k orgasmu s partnerem. Je totiž možné, že po vibracích, na které si zvyknete, pohyb jeho jazyku nebo prstů nebude dostatečně silný a bude vám trvat mnohem déle, než vyvrcholíte – nebo toho nemusíte být schopna vůbec. To se ovšem může stát jen v případě, že masturbujete opravdu často a denně. Jakmile si dáte chvilku pauzu, potom se vše vrátí do normálu a citlivost se obnoví.

    Podívejte se, jaké hračky radí expertka použít k dosažení orgasmu:

    Video se připravuje ...
    Expertka názorně předvádí, jak dosáhnout snadněji orgasmu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Vztah

    Autor: iStock
    Pokud propadnete masturbaci v takové míře, že tím budete zanedbávat vztah a vašeho partnera, je jasné, že to bude potřeba řešit. Občas, především pokud máte s masturbací spojeno sledování erotických filmů, můžete dospět k nerealistickým očekáváním od partnera a celkovému odcizení. Partner také může nabýt dojmu, že už vás nepřitahuje, a tato nejistota se posléze odráží v jeho chování. V tomto případě mnohdy postačí, když si o všem popovídáte bez toho, že byste se navzájem z něčeho obviňovali nebo se soudili. Komunikace ve vztahu je zásadní a možná přijdete na to, že kámen úrazu je někde jinde. A můžete si popovídat o tom, co vás oba bude dělat šťastnými a spokojenými.

    Víte, co je to vaginální mapování? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Co je to vaginální mapování • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Závislost

    Autor: iStock
    Je závislost na masturbaci opravdu prokázána, je to vůbec možné? Experti se shodují na tom, že je ještě tuto domněnku nutno prověřit. Je ovšem prokázáno, že pokud vám touha po sebeuspokojování zasahuje do života, pokud kvůli tomu meškáte v práci, nestýkáte se s přáteli nebo rodinou, je to rozhodně problém, který by se měl řešit. Masturbace je absolutně přirozenou součástí života, ale pokud sama cítíte, že něco není v pořádku, vyhledejte odborníka, který vám jistě poradí, jak tento problém řešit.

    Vidí muži naše nedostatky při sexu? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Vidí muži naše „nedostatky“ při sexu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Diskuse ke článku
.