Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sexuální tajemství Marie Terezie a jejích potomků: Lesbická láska, impotence a zástup levobočků

  • Zámecký portrét Marie Terezie, která se zasloužila o rozvoj Novojičínska.
    10. května 2022 | 06:00

    Osmnácté století je považováno za počátek sexuální revoluce, která přinesla vedle otevřeného přístupu k sexu také mnohé negativní fenomény. Již se neperzekvovalo kvůli nemanželskému styku, ale zase na druhou stranu se muž dostal do pozice toho silnějšího – především muži z vyšších vrstev dospěli k názoru, že ženy mohou vlastnit a dělat si s nimi, co se jim zlíbí.

    Sexuální uvolněnost přinášela také spoustu pohlavních nemocí, které se nekontrolovatelně šířily. Sex se stal přirozenou součástí lidského života a zahýbalo se o sto šest, a to s prodejnými ženštinami i mezi stejně společensky postavenými ve vysokých společenských kruzích. Svá sexuální tajemství měli i Marie Terezie a její početní potomci.

  • Marie Terezie

    Mladá Marie Terezie
    Autor: Daniel Černovský, archiv

    Panovnice se provdala za svého manžela Františka Štěpána Lotrinského v roce 1736. Manželství by bylo zcela bez poskvrnky a v podstatě velmi šťastné, protože Marie svého muže milovala... Ten ovšem holdoval románkům s dívkami ulice. To se vladařce vůbec nazamlouvalo. Marie nevěrami svého muže trpěla a také nechtěla, aby ji nakazil. Jelikož jí to její moc dovolovala, zřídila speciální sekci státní policie, která dohlížela na mravnost a trestala prostituci. Trestem bylo veřejné zbičování a ostříhání dohola. Takhle ve svých zemích bojovala s nemravností. S manželem měla šestnáct potomků, jen devět se dožilo dospělosti. Ovšem o tom, kolik měl František levobočků, prameny nehovoří.

    Podívejte se na video o největším svůdci historie:

    Video se připravuje ...
    Giacomo Girolamo Casanova • VIDEO: Videohub

  • Josef II.

    Josef II
    Autor: Profimedia

    Byl prvorozeným synem Marie Terezie a bylo jasné, že bude následníkem trůnu. Už v deseti letech se začal poohlížet po vhodné nevěstě, což samo o sobě zní trochu zvráceně. S matčiným svolením si vybral Isabellu Parmskou. Sňatek z rozumu přerostl v lásku, ale zřejmě jen z Josefovy strany. Isabellu mnohem více zajímala Josefova mladší sestra Marie Kristina, se kterou prý měla tříletý vztah. Smrt Isabelly, která zemřela při předčasném porodu způsobeném neštovicemi, zlomila Josefovi srdce a žádnou jinou už nikdy nemiloval.

  • Leopold II.

    Leopold II
    Autor: Profimedia

    Leopold „zdědil“ svou ženu po starším bratru Karlu Josefovi, který dříve než stačil naplnit matčinu touhu, aby se s touto ženou oženil, zemřel na neštovice. Marie Ludovika Španělská prý nebyla příliš hezká, a navíc trpěla padoucnicí, přesto s ní Leopold zplodil po vzoru své matky šestnáct potomků. Leopold byl prý velmi sexuálně lačný, ale své milenky si vybíral ve vyšších kruzích, protože se bál pohlavních chorob. Rád si prý připravoval i různá afrodiziaka, a ta ho možná přivedla do hrobu. Možná byl otráven, možná si namíchal moc silný elixír, kterým chtěl zvýšit sexuální prožitek, v každém případě je jeho smrt zahalena tajemstvím.

    Podívejte se na video o klitorisu a jeho cestě historií:

    Video se připravuje ...
    Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se! • VIDEO: youtube

  • Marie Karolína

    Marie Terezie s dětmi
    Autor: Profimedia

    Neapolskou a sicilskou královnou se stala po sňatku s Ferdinandem Neapolsko- -Sicilským a jejich soužití prý bylo velice temperamentní. Zkrátka taková Itálie, jak se říká. Ferdinand prý byl trochu hrubián a pravděpodobně to od něj manželka několikrát "schytala" – domácí násilí tu panovalo možná skoro denně. V každém případě Marie Karolína "trumfla" svou matku v počtu potomků, porodila jich totiž osmnáct. Jestli to bylo vše kvůli usmiřovacímu sexu, nebo k němu byla nucena, to se už nikdo nedozví.

  • Marie Antoinetta

    Marie Antoinetta byla známá svojí rozmazleností
    Autor: EPA

    Předposlední dítě Marie Terezie se zapsalo do dějin ne zcela pozitivně. Ani jeho odchod nebyl veselý. Předtím, než zazněla její poslední slova před smrtí „otřete mi gilotinu, ať si nezašpiním límeček“, rozhodně nezahálela. Na matčin příkaz si musela vzít Ludvíka XVI., ten prý již při svatební noci zklamal po sexuální stránce a potom ještě mnohokrát. Britská historička Evelyn Farr tvrdí, že Marie Antoinetta milovala celý život jednoho muže, ale tím nebyl její manžel, nýbrž švédský hrabě Axel von Fersen. S ním prý udržovala vášnivý milenecký vztah celých třicet let a dcera Sophie a syn Ludvík Karel prý byli jeho potomky.

Diskuse ke článku
.