Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bizarní orgasmické poruchy, o kterých jste nejspíš nikdy neslyšela

  • 23. února 2019 | 06:00

    To, že ne každá žena může dosáhnout orgasmu, už jistě víte, a možná jste dokonce jednou z nich. Odborníci stále ještě prozkoumávají ženskou sexualitu, protože je pro ně mnohem větším oříškem než ta mužská. Pro muže neschopného erekce jsou tu už pilulky, které mu v této choulostivé situaci pomohou. Pro ženy zatím nic podobného není.

    Vedle toho, že má spousta žen problém vyvrcholit, jsou tu ještě další abnormality, které se mohou dít právě v okamžiku orgasmu. Vyvrcholení totiž u některých žen spouští nevšední reakce.

  • Bolest hlavy


    Autor: istock.com

    Říká se jí koitální caphalgie, tedy bolest hlavy při sexu. Objevuje se buď těsně před, nebo během orgasmu. Je to taková bolest, při které vám přijde, že máte hlavu ve svěráku. Nebo vám bolest v hlavě doslova exploduje. Bolest většinou zase odejde, ale rozhodně to není příjemná věc. Je dobré konzultovat tuto situaci s lékařem, protože to může být příznakem jiných zdravotních obtíží, jako je třeba nízký tlak.

  • Orgasmus v noze


    Autor: iStock

    Existují orgasmy, které se odehrávají v úplně jiných místech, než jsou genitálie. V knihách je popsán případ ženy, která prožívala spontánní orgasmy v noze. Doktoři nakonec zjistili, že se nervy ovládající nohu a genitálie zkřížily a vysílaly zmatené signály. Vyléčili ji injekcí anestezie.

    Podívejte se na rady pornoherečky:

  • Nekonečný orgasmus


    Autor: iStock

    Říká se tomu syndrom permanentního sexuálního vzrušení. Možná vám to přijde jako skvělá věc, ale ženy, které tímto syndromem trpí, by vám vysvětlily, že je to spíš prokletí. Jen sebemenší stimulace klitorisu, třeba v úzkých džínách, spustí orgasmus, který může trvat i několik dní.

    Co se děje v těle během sexu:

    Video se připravuje ...
    Sex ve dvou minutách: Co se při milování děje ve vašem těle? • VIDEO: youtube/glamour

  • Kýchání


    Autor: iStock

    U některých lidí se spouští kýchání v okamžiku, kdy jsou vzrušeni, během sexuální aktivity nebo při vyvrcholení. Vědci si myslí, že je to opět problém zkřížených nervových propojení. Existuje ještě jedno vysvětlení, a to takové, že se v nose nachází tkáň, jež při vzrušení nabude na objemu a dráždí v nose ke kýchání.

Diskuse ke článku
.