Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Staňte se bohyní sexu! Letos myslete hlavně na sebe!

  • 12. ledna 2017 | 06:00

    Je začátek roku a mnoho z nás si dává různá předsevzetí ohledně toho, co by chtělo v novém roce vylepšit a na co je třeba si dát speciálně pozor. Chceme lépe jíst, víc cvičit nebo hýbat se, věnovat více času dětem nebo víc cestovat. Každý má jiné sny. Zkuste si letos také říct, že nebudete zanedbávat sexuální život a zaměříte se speciálně na tyto věci.

  • Řekněte partnerovi, jak se chcete při sexu cítit


    Autor: shutterstock
    Někdy je trochu složité vysvětlit partnerovi, jaké máte sexuální fantazie. Pro někoho by mohlo být mnohem jednodušší říct, jak se při nich cítí. Ve svých fantaziích můžete třeba být spoutaná, neschopná pohybu a můžete si třeba přát, aby vás partner "mučil" různými sexuálními pomůckami. Je to o bezmoci, troše strachu, napětí. To jsou ty pocity, které vás vzrušují. Najděte způsoby, jakými ve vás tyto pocity partner vzbudí.

  • Vy jen na prvním místě


    Sex
    Autor: shutterstock
    Snažit se splnit partnerovy potřeby, fantazie a touhy je jedna věc a je to skvělé, ale nezapomínejte, že to všechno máte i vy. Dávat a brát, to je rovnováha v sexu, neodbývejte se, vyžadujte na partnerovi pozornost.

  • 15 minut týdně se navzájem vzrušujte


    Autor: profimedia.cz
    Dejte si s partnerem úkol, že si najdete patnáct minut v týdnu, kdy v sobě budete navzájem budit touhu. Touha může vést k sexu, ale nemusí. Je vědecky dokázáno, že touha v dlouhodobých vztazích přechází ze spontánní na tu, která reaguje na podněty. Vzájemné vzrušování takovým podnětem jistě je. Můžete trávit čas psaním smyslných esemesek, můžete si navzájem předčítat erotickou literaturu, dát si společnou sprchu nebo se třeba dívat na porno.
  • Vytvořte si seznam


    Autor: shutterstock
    Vlastně by to měly být seznamy tři. Na jeden z nich si vypište aktivity, které máte vyzkoušené a které ráda provozujete. Na druhý z nich napište vše, co by vás lákalo vyzkoušet, a ten třetí je samozřejmě seznam věcí, které v žádném případě nepadají v úvahu. Vyprofilujete si tak krásně svou sexualitu a nastavíte si hranice. Třeba příští rok bude váš seznam vypadat trochu jinak.  

  • Myslete na sex


    Video se připravuje ...
    Bezdotyková stimulace klitorisu? Jde to, zkuste sexuální hračky pro páry • VIDEO: Adam Balažovič
    Pokud máte celý každý den myšlenky pouze na to, co nakoupit, jak se postarat o děti, jak vyřešit pracovní projekt, potom se nedivte, že jste tak vyčerpaná. Zkuste si někdy cíleně navodit vzpomínky na sexuální zážitek, na noc plnou milování, představte si, jaké to bylo. Mozek se dá takto snadno ošidit. Když má dojem, že má sex, začne vyplavovat hormony štěstí a dobré nálady. Taková chvilka snění a zlepší vám to jak náladu, tak sebevědomí.



Diskuse ke článku
.